Nak Ubah Hidup Edisi Khas - Peluang Usahawan Untuk Bangkit Berubah - Program Percuma Richworks

Assalamualaikum.

Sudah genap setahun kita semua melalui masa-masa kritikal dan situasi pandemik yang tidak pernah kita bayangkan sebelum ini dan kini ianya benar-benar menjadi realiti. Keadaan pandemik yang berlaku di seluruh dunia telah banyak memberi kesan daripada pelbagai sudut emosi, mental, fizikal, ekonomi dan sebagainya kepada masyarakat dan juga hampir semua usahawan baik di Malaysia mahupun di luar negara.

Bisnes yang dahulunya dijadikan sebagai pendapatan sampingan oleh ramai orang, kini sudah menjadi pendapatan tetap ekoran daripada sebilangan masyarakat yang telah kehilangan sumber pendapatan utama dan juga pekerjaan. Bisnes yang baik memerlukan ilmu, usaha dan rasa tanggungjawab yang tinggi daripada setiap usahawan itu.


Oleh yang demikian, pihak Richworks bersama Pengasas dan MenThor, Datuk Wira Dr Azizan Osman telah membuka peluang kepada para usahawan kecil mahupun besar di mana beliau dan pasukan beliau ingin membantu dan membimbing lebih ramai orang terutama para usahawan ini yang terkesan dek kerana pandemik untuk berdepan dengan cabaran dan kesusahan yang dihadapi ketika pandemik ini.


RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks) menyediakan platform bagi orang ramai terutamanya perusahaan kecil dan sederhana (PKS) dan mikro untuk bangkit ketika pandemik ini.

Menurut Timbalan Naib Presiden Kanan RichWorks, Radz Mohd, program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya - Edisi Khas Nak Ubah Hidup pada Jumaat, Sabtu dan Ahad nanti dapat membantu mereka untuk menyaksikan perubahan yang lebih baik walaupun ketika pandemik ini.

Jelasnya, dalam tempoh mencabar ini, ada saja usahawan dapat berubah hingga saksikan pencapaian lebih baik seperti dialami ramai usahawan yang mendapatkan bimbingan bersama RichWorks.

"Kami faham, pasti ada usahawan di luar sana dalam keadaan yang susah, tak tahu apa lagi perlu dilakukan, bisnes jatuh malah ada terpaksa tutup hingga timbul rasa nak putus asa."

"Sebab itu, RichWorks bersama Pengasas, Datuk Wira Dr Azizan Osman menyediakan program percuma ini yang sudah terbukti berjaya ubah hidup ramai orang disamping sebagai sumbangan kepada masyarakat terutama bangsa usahawan," 



RichWorks sebagai syarikat latihan dan bimbingan terbesar di negara telah melatih lebih 1.1 juta orang daripada pelbagai tahap bisnes sejak 2008 lagi.

Bagaimanapun tambah Radz, kesusahan yang dirasai ketika ini sebenarnya bukanlah penghalang untuk bangsa usahawan kembali berkembang dan berubah jadi lebih baik lagi.

"Berdasarkan pengalaman hampir 13 tahun dalam melatih dan bimbing bangsa usahawan, RichWorks menemukan formula - perkara dan langkah-langkah yang boleh membantu mereka untuk berubah dalam bisnes dan kehidupan, insyaAllah."

"Malah pada tahun lalu saja, meskipun ketika pandemik seramai 777 usahawan PKS di bawah bimbingan kami berjaya catatkan peningkatan hingga jumlah jualan keseluruhan melebihi RM2 bilion,"

Justeru itu, Radz menyeru agar usahawan PKS dan mikro dapat memberikan peluang kepada diri mereka walaupun perubahan ini tidak mudah yang mana memerlukan kesungguhan seseorang.

"Usahawan juga boleh saja membawa kakitangan malah keluarga mereka bersama-sama belajar dan memulakan langkah pertama untuk saksikan perubahan dalam bisnes dan diri ini,"

Inilah masanya untuk para usahawan kembali bangkit dengan ubah hidup dan bisnes ke arah kejayaan dalam keadaan pandemik yang semakin baik. Program Percuma Bina Bisnes Berjaya bersama RichWorks secara virtual online selama 3 HARI bermula 26 Mac 2021 hingga 28 Mac 2021 akan diadakan. Oleh itu, cepat-cepat layari laman web www.BinaBisnesBerjaya.com bagi pendaftaran dan keterangan lanjut.



Ceritera,
-Sue Sopian-

1 comment: