Pengalaman Menjalani Rawatan Kulit Muka dengan Kaedah Laser CO2 di Dr Chong Clinic - Skin & Lasers Specialist Clinic Kepong

Assaalamualaikum.
Hi!

Kali ni Kaklong nak cerita tentang pengalaman Kaklong menjalani rawatan laser untuk kulit muka. Selama ni Kaklong tak pernah lagi try rawatan wajah melalui kaedah laser laser macam ni.. 

Baru-baru ni Kaklong ternampak promosi Sempena Ulangtahun ke-4 Dr Chong Clinic. So Kaklong pun try lah ke Dr Chong Clinic - Skin & Lasers Specialist Clinic Kepong ni untuk mendapatkan consult daripada pakar kulit wajah disebabkan muka Kaklong ni penuh dengan kesan-kesan jerawat yang lama, yang dah berlopak-lopak tu. Muka Kaklong memang macam permukaan bulan tu tau tak.. (sedih.. T_T)

Kalau nampak cantik tu dari jauh je tu.. Cuba belek dengan mata hati korang pasti nampak ketidaksekataan permukaan muka Kaklong ni.. -_-"


Sebelum sesi rawatan dimulakan, Kaklong terlebih dahulu mendapatkan penjelasan daripada doktor pakar kulit tentang masalah utama kulit muka Kaklong, rawatan yang bersesuaian dengan masalah kulit Kaklong yang Kaklong alami sekarang ini, apa prosedur yang akan dilakukan dan juga apa perlu Kaklong buat selepas Kaklong menjalani rawatan tersebut. Contohnya dari segi penjagaan muka dan pemakanan selepas menjalani rawatan laser tersebut.  Kaklong berpandangan ianya sangat penting bagi kita memastikan apa masalah utama kulit muka kita, jenis rawatan yang bakal dilakukan terutama dari segi kesan sampingan sekiranya sakit dan sebagainya. Sangat penting untuk kita memberitahu doktor sekiranya kita ada mempunyai alahan tertentu samada terhadap ubat-ubatan dan sebagainya.



Doktor memberitahu masalah kulit Kaklong ialah permukaan kulit Kaklong yang tidak sekata oleh kerana parut jerawat dan juga parut terkena Chicken Pox masa tingkatan 5 dahulu meninggalkan kesan yang berlubang-lubang. Jadi untuk membuatkan kulit muka Kaklong kembali sekata, doktor mencadangkan rawatan Fractional CO2 yang mana menggunakan teknologi laser untuk membakar kulit muka secara halus dan berdenyut-denyut sangat pendek. 

Laser CO2 merupakan ablative laser yang boleh merawat parut jerawat, parut trauma dan juga parut chicken pox. Laser CO2 juga bagus untuk rejuvenasi kulit dan improve garis-garis halus di muka.


Kebetulan sekarang Dr Chong Clinic sedang mengadakan promosi hebat. Untuk pakej rawatan carbon laser dan brightening laser hanya RM390 untuk 3 sesi rawatan.

Rawatan lain juga ada disediakan dan ada promosi lagi.

**Promosi sah sehingga 30 September 2020.











Treatment ni agak agressive. Jadi ia ada DOWNTIME atau masa penyembuhan dalam 3-7 hari (bergantung kepada jenis rawatan)

Even selepas seminggu kulit muka nampak pulih dan lebih cantik, proses penyembuhan kulit dalaman masih berlaku. So, ini adalah yang boleh kita lakukan dan ini juga nasihat daripada doktor Kaklong:
☑️ Apply sunblock (8pagi-12tengahari-4petang)
☑️ Elakkan dari terkena panas dan direct sun exposure. Kalau nak keluar rumah gunakan payung sebaiknya. Takut kulit muka kita hitam terbakar pula..
☑️ Untuk mempercepatkan proses penyembuhan, guna moisturiser atau krim pelembap 3-6 kali sehari


It depends on severity, for example; kalau lekuk tu dalam sangat, at least 8 sessions needed. First session only 30% improvement seen, second treatment up to 50% dan seterusnya. Result juga berbeza mengikut kualiti dan spesifikasi laser tersebut. Choose the best quality laser for the best result ya. Consult dgn qualified doctor dulu tau!

Sempena birthday Kaklong ni, Kaklong menghadiahkan diri sendiri pakej rawatan kulit muka - nak cantik-cantik..

Cepatlah! Ada masa lagi ni nak booked appointment untuk treatment tu. :)


Promosi Ulangtahun ke Empat Dr. Chong Clinic 

Pelbagai hadiah menarik berupa sebuah kereta Proton Saga dan hadiah sehingga RM100,000 untuk dimenangi. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi Dr. Chong Clinic. Selain daripada cantik, korang juga boleh menang hadiah menarik ni tau.


Rawatan kat sini selamat dan dijalankan oleh doktor yang bertauliah tau. Kaklong pun teruja buat rawatan kat sini walaupun ini pertama kali buat laser treatment macam ni. Nak lagi best korang boleh dapat diskaun atas harga normal bila sebut nama "SUE SOPIAN" semasa ingin membuat rawatan. Best tak?

Untuk yang berminat untuk dapatkan rawatan seperti Kaklong, boleh kunjungi cawangan Dr. Chong Clinic yang berdekatan. 

Shah Alam Branch (Selangor)
F-33-G, Vista Alam,
Jalan Ikhtisas 14/1, Seksyen 14,
40000 Shah Alam, Selangor.
Telephone: +603-5524 3083
Whatsapp: +6018-471 0988
Email: enquiry@drchongclinic.com

Kepong, Kuala Lumpur (HQ)
37-G, Jalan Metro Perdana Barat 1,
Taman Usahawan Kepong,
52100 Kuala Lumpur.
Telephone: +603-6179 3157
Whatsapp: +6018-473 8818
Email: enquiry@drchongclinic.com

Skudai Branch (Johor Bahru)
49G, Jalan NB2 2/2,
Taman Nusa Bestari 2,
81300 Skudai, Johor Bahru, Johor.
Telephone: +607-559 6110
Whatsapp: +6011-5636 6110
Email: enquiry@drchongclinic.com

Dr Chong Clinic TTDI
14 & 15, Jalan Wan Kadir, 
Taman Tun Dr Ismail, 
6000 Kuala Lumpur
No Telefon : 03-55243083 / 011-21288188

Waktu Operasi
Isnin - Jumaat : 10am - 7pm
Sabtu - Ahad : 10am - 6pm

General line untuk book appointment 018-2528088
Email : enquiry@drchongclinic.com


-beauty is pain-
Kaklong Sue Sopian

No comments:

Post a Comment