Jom Bertukar Pilihan Kepada Gula Better Brown CSR

Assalamualaikum.
Hi readers!

Kebiasaannya di rumah kita menggunakan gula putih sebagai bahan tambahan pemanis dalam masakan atau minuman. Sejak dari dulu lagi amalan gaya hidup kita sudah dibiasakan dengan gula putih dalam minuman dan makanan, namun tahukah korang bahawa gula putih ini  tidak elok diamalkan selalu. Sekarang ini juga  kita dapat lihat banyak kempen-kempen yang mengajak orang ramai mengurangkan penggunaan gula terutama sekali gula putih dilaksanakan di seluruh negara bagi menyuntik kesedaran akan bahayanya penggunaan gula secara berlebihan terhadap tubuh badan kita.


Baru-baru ni Kaklong berpeluang menghadiri majlis demo masakan bersama Chef Brian dengan mengunakan bahan asas dari CSR Better Brown Sugar atau Gula Perang. Haishhhh.. siapa yang tak teruja dan seronok kan bila dapat peluang belajar benda baru; dipandu oleh Masterchef Malaysia pula tu.

Pada hari tersebut kami semua telah memasak tiga resepi dari Chef Brian dan antara bahan utamanya adalah CSR Better Brown Sugar. Setiap masakan yang kami masak akan ada Gula Perang ni. Menu pertama ialah Brownies Parfait with Caramelized Brown Sugar, kedua Brown Sugar Roasted Sweet Potatoes dan akhir sekali Brown Sugar Balsamic Glazed Chicken.

Resepi ketiga-tiga menu ini nanti Kaklong share ye. Bila dah try sendiri masukkan Better Brown Sugar ni dalam masakan rasanya tak terlampau manis dan tak ada bau macam sesetengah Gula Perang yang lain. Lagipun sebelum Kaklong hadir ke majlis ini memang kebetulan baru lepas buat kek batik, menggunapakai Better Brown Sugar CSR ni. Memang sedap tau..
Kek batik Kaklong 2 tray laku keras!  >.<

Memang ngamlah untuk bertukar kepada Brown Sugar!



* menu pertama : Brownies Parfait *

* menu kedua : Brown Sugar Roasted Sweet Potatoes *

 * menu ketiga : Brown Sugar Balsamic Glazed Chicken *

Brown Sugar Balsamic Glazed Chicken & Brown Sugar Roasted Sweet Potatoes dalam bento <3 *

Pemanis Gula Rendah Glisemik Yang Pertama di Malaysia dan Asia

CSR Better Brown Low G Sugar merupakan produk yang dihasilkan melalui kaji selidik saintifik dan inovasi teknologi menyeluruh CSR selaras matlamat memperkasa gaya hidup sihat dengan menyediakan pilihan terbaik buat rakyat Malaysia. Apa yang bagusnya lagi tentang gula dari CSR Better Brown ini, ia menyokong pengurangan gula, rendah Gilsemik dan bukan gula bertapis.

Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah membolehkan gula dihadam, diserap dan menjalani proses metabolisme secara perlahan. Dengan itu, paras glukosa dalam darah meningkat secara perlahan, sekali gus membantu pengguna mengekalkan tenaga lebih lama dan mengekang rasa kelaparan. 

Glisemik merupakan ranking kabohidrat dalam makanan yang mempengaruhi paras glukosa dalam darah. GI pada gula biasa sekitar lebih 69, manakala Better Brown mengandungi kurang 55, namun masih memberikan nikmat rasa dan kualiti yang sama pada makanan dan minuman.

Ia juga menggunakan teknologi secara konsisten bagi mengekalkan mikronuterian semulajadi dari sumber tebu. Sebab itu ia mengandungi polifenal semulajadi dari sumber tebu tersebut yang merupakan sejenis anti oksidan yang mampu menyokong paras gula normal dalam darah. Rasa semulajadi Better Brown ini ada aroma karamel yang sedap dan sesuai untuk semua penyediaan makanan dan minuman. Ia juga dijamin halal dan menepati piawaian antarabangsa seperti HACCP.

Senang cerita, memang rasa sedap dan tak terlampau manis sangat bila menggunakan Gula Perang CSR ini. ^.^

Korang boleh dapatkan gula Better Brown CRS ini di kedai-kedai runcit dan pasaraya berdekatan dengan harga RM3.80 satu pek bersamaan sekilogram. 

Amalkanlah gaya hidup sihat dalam kehidupan seharian kita. Bila lagi kita nak ubah cara dan gaya hidup kita di zaman serba moden ini. Sedikit demi sedikit kita perlu mengubah corak dan pola pemakanan kita bagi mengekalkan kesihatan diri kita. Jomlah bertukar dari gula putih kepada Better Brown Sugar ini.

Maklumat lanjut boleh layari media sosial CSR :-
Facebook : CSR Teman Sajian
Instagram : @csr_temansajian

Ceritera,
Sue Sopian

No comments:

Post a Comment