Makanan Inspirasi Dari Jepun Ready-To-Eat myNEWS

Assalamualaikum.

Siapa yang tak kenal dengan myNEWS? Mesti korang biasa pergi ke situ, kan? Kaklong pun biasa singgah myNEWS kalau nak beli apa-apa dengan cepat dan sehala dengan laluan ke tempat kerja. Senang.. capai je onigiri ke, roti ke dengan kopi, bayar then boleh terus jalan kaki ke tempat kerja. Kadang-kadang tu sambil jalan pun boleh makan. >.<

Baru-baru ini, Kaklong sempat hadir ke majlis pelancaran pusat penyediaan makanan sedia dimakan yang berinspirasikan makanan dari Jepun oleh myNEWS.


CITARASA RAKYAT MALAYSIA
“Orang ramai kini boleh menikmati pilihan hidangan Jepun yang disediakan dengan cita rasa rakyat Malaysia."

“Ia terdiri daripada sandwic, onigiri, bento, roti, minuman panas dan sejuk sambil tidak melupakan makanan tempatan seperti kari laksa dan nasi lemak" kata Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan myNEWS, Dang Tai Luk





KEMUDAHAN DAN KUALITI
Pusat pengeluaran yang beroperasi di bawah anak syarikatnya myNEWS Ryoyupan Sdn Bhd dan MyNEWS Kineya Sdn Bhd, akan membekalkan kedai myNEWS dengan pelbagai jenis makanan siap sedia dimakan (RTE) yang berkualiti tinggi.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan MyNEWS Holdings Berhad Dang Tai Luk berkata menyedari tentang meningkatnya keperluan bagi akses yang mudah ke kedai runcit yang menawarkan makanan yang berkualiti untuk kemudahan dan penggunaan pantas, myNEWS telah mengambil inisiatif untuk membawa pemain industri makanan terkenal dari Jepun sebagai rakan kongsi.


"Kami mahukan para pelanggan kami merasai pengalaman serupa seperti di kedai-kedai runcit di Jepun, Taiwan dan Thailand di mana para pelanggan boleh masuk dan mencari serta menikmati apa yang mereka inginkan. Kini, kami mempunyai keupayaan untuk menawarkan kemudahan dengan kualiti, "katanya.

Selain dari itu, myNEWS juga mempunyai kad keahlian (membership) dan ada juga aplikasi myNEWS Malaysia. Dengan adanya apps ini, myNEWS dapat menghargai pelanggan mereka melalui program setia pelanggan di mana pelanggan akan mendapat POINTS untuk pelbagai ganjaran.  Apa lagi, cepat-cepatlah muat turun dan daftarkan di App Store untuk iPhone dan Google Play untuk Android. Heeee.. boleh join sama-sama kumpul points dan tebus ganjaran menarik.

Lagi senang bila guna apps atau membership card tu, tak payah bawa cash. Cashless lah kiranya.. Zaman sekarang kan boleh guna mobile phone saja untuk bayar apa-apa. Orang kata more convenience lah. Cepat pun cepat. Boleh kumpul rewards banyak.

MYNEWS DASH
"Kami juga pada masa yang sama meningkatkan kemudahan kepada para pelanggan kami dengan melancarkan perkhidmatan penghantaran dalam talian myNEWS DASH, pilihan untuk pelanggan yang inginkan supaya makanan dan keperluan harian mereka dihantar ke depan pintu rumah," kata Encik Dang Tai Luk.



Sekarang bukan setakat boleh membeli dan makan di cawangan myNEWS mart sahaja, dah boleh buat order online melalui myNEWS DASH bagi pelanggan yang tiada masa untuk keluar rumah.  Pesan online dah boleh terus sampai depan pintu rumah. Best kan? So untuk keterangan lebih lanjut mengenai produk makanan berinspirasikan menu Ready-To-Eat Jepun serta myNEWS DASH ni  korang boleh layari ke laman web : www.mynews.com.my 

Encik Dang Tai Luk juga menyatakan bahawa fasiliti terbaharu berkeluasan 12,077 meter persegi yang sudah memulakan pengeluaran komersial sejak Jun lalu dijangka menyokong operasi kira-kira 600 cawangannya di seluruh negara dan proses pengeluaran pula dijalankan melalui dua buah kilang yang diselenggara oleh Gourmet Kineya Co. Ltd. (Gourmet Kineya) dan Ryoyu Baking Co. Ltd. (Ryoyu Baking) iaitu pakar serta peneraju industri makanan tempatan di Jepun.

Pelanggan di Lembah Klang kini boleh memenuhi keinginan mereka di lebih 300 cawangan myNEWS terpilih.

Sejak memulakan perniagaan pada Disember 1996, myNEWS telah berkembang dengan pesat dan kini menerima lebih daripada lima juta pelanggan sebulan di cawangannya di seluruh negara.

Bermula dengan pembukaan kedai buku dan runcit tradi­sional yang kecil 23 tahun lalu, myNEWS kini memiliki barisan produk makanan siap dimakan berasaskan Jepun yang terbesar. Tahniah buat team myNEWS!!!


INFO TAMBAHAN

myNEWS Ryoyupan
Salah satu daripada lima pemain utama dalam industri roti Jepun dan yang terbesar di Pulau Kyushu.

myNEWS Kineya
Mempunyai pengalaman luas dalam penghasilan makanan sejuk beku, pembekal makanan dalam kapal terbang termasuk (MAS). Nama syarikat ini sudah dikenali di Jepun, kini dengan pembukaan kilang pembuatan makanan myNEWS (FPC) , tidak dinafikan mereka mempunyai perancangan lebih besar pada masa akan datang.
- Operasi rantai restoran yang mempunyai lebih daripada empat ratus (400) kedai (menjual udon mi dan masakan Jepun) di Jepun dan di luar Jepun termasuk Hong KOng, Indonesia dan Amerika Syarikat
- Pembuatan produk beku
- Operasi pasaran borong daerah
- Pengangkutan penumpang kereta api dan bas
- Pemborong dan peruncitan beras

STATUS HALAL
Oppsss.. jangan risau gaisss.. Tenang ok.. tenang..
Untuk menjawab keraguan korang tentang status Halal menu makanan Ready-To-Eat myNEWS korang boleh baca sendiri penerangan di bawah ini merujuk sumber : http://www.mynews.com.my/



Ceritera,
Sue Sopian

1 comment:

  1. Wahhh... bestnye kan.. Mudah lah LeYa nak mencari extra onigiri nanti.. hehehe

    ReplyDelete