Buffet Ramadhan 2019 - Bangi Golf Resort : Iftar Sesama

Assalamualaikum. Hi korang!

Seperti tahun-tahun sebelum ini, Bangi Golf Resort juga turut tidak ketinggalan dalam menyediakan menu buffet berbuka puasa bagi umat Islam di Malaysia untuk tahun 2019 ini. Lebih 200 hidangan mewah dari dapur Melayu, Barat dan Timur dihidangkan untuk para pengunjung semasa bulan Ramadhan nanti. Menu Tarikan Yang Menambat Selera Para Pengunjung

Semestinya kambing bakar! 

Kalau berkunjung ke sini pasti tak lepaskan peluang untuk merasai kambing bakar di sini. Kali ini ada Sup Kambing Mamak. Fuhhhh.. memang cukup menyelerakan. 
Nasi Ayam juga merupakan salah satu makanan 'laris' di BGR ni. Try lah Nasi Ayam BGR ni kalau korang datang nanti.


Korang nikmatilah gambar-gambar menu yang sempat diambil oleh Sue tempohari. Pasti terliur! Sedap kan?

Lauk-pauk :-
Tak nak nasi biasa? Haaa.. Nasi Kerabu pun ada ye.. Sila cuba! Terbaik!


Masakan Barat :-Menu lain :-

Tidak ketinggalan juga pelbagai pencuci mulut dan manisan yang memang sangat-sangat menggoda diet korang. Antaranya ada Churros Sepanyol dengan sos coklat, Tiramisu Itali, Pulut Kuning Rendang Daging, Talam Koko dan banyak lagi. Sampai tak ingat semua nama menu pencuci mulutnya ni!

Harga Berbaloi & Murah

Sama seperti tahun sebelum-sebelum ni, pada tahun ini juga harga untuk Buffet Ramadhan di BGR bermula dengan harga serendah RM59.00 untuk dewasa dan RM29.00 untuk kanak-kanak . Harga yang berbaloi sangat dengan pilihan lebih 200 jenis hidangan mewah dari dapur Melayu, Barat dan Timur. 

Kemudahan

1. Surau yang disediakan kini lebih luas bagi menampung lebih ramai jemaah untuk keselesaan semasa solat.

2. Tandas yang sebelum ini cuma ada 5 kubikel ditambah kepada 16 kubikel bagi mengelakkan berbaris panjang dan yang penting tandasnya sangat selesa dan bersih.

3. Lebih 800 lot parkir percuma disediakan untuk pengunjung agar tidak berlaku kesesakan 


Beramal dan Berkongsi Rezeki

Apa yang menariknya lagi bila korang memilih untuk berbuka disini ialah selain disajikan dengan pelbagai hidangan yang lazat, BGR juga akan menyumbangkan sebanyak 1% daripada jumlah keuntungannya sepanjang Ramadhan Al-Mubarak ini kepada Islamic Relief Malaysia (IRM) untuk memperkasakan komuniti dan memberi bantuan kemanusiaan kepada mereka yang kurang bernasib baik. 

Selain itu, Restoran BGR juga akan bekerjasama dengan Food Aid Foundation untuk menyumbangkan dan menyelamatkan mana-mana lebihan makanan daripada Buffet Ramadhan untuk diberikan kepada mereka yang memerlukan untuk mengelakkan berlakunya pembaziran.

Bukan itu sahaja, sesuatu yang baru bakal dilakukan oleh BGR kerana sepanjang Ramadhan ini juga Restoran BGR dengan kerjasama portal F8Buzz.com juga akan menwujudkan Kotak Sumbangan Iftar Sesama kepada orang ramai yang ingin menyumbangkan makanan atau pakaian kepada mereka yang kurang bernasib baik. 

Korang cepat-cepat klik link di bawah ni. Tempah sekarang tau!

Tempah online untuk harga istimewa:-

RM59.00nett untuk dewasa 
RM29.00nett untuk kanak-kanak (Umur 3-11)

Ikuti laman-laman media sosial berikut untuk makluman terbaru :-

Laman Web: 

Facebook: 

Instagram: 

Hashtag: 
#iftarBGR 
#ramadhanBGR 
#BGRbuffetramadhan 
#bukapuasa

Wassalam!

No comments:

Post a Comment