Selamat Hari Jadi Suami & Ibu

Assalamualaikum.

Hari ke 35 berpantang. 
Hari ke 4 ramadhan.

Tapi pulang ke KKB untuk menyambut hari ulangtahun kelahiran Mama Sue dan Mr. Akoy sebenarnya. Ni semua plan si Adik Sue la ni.. Tu yang dia ajak balik KKB juga.


Mr. Akoy punya birthday dah lepas 16 Mei yang lalu bersamaan hari guru. Senang ingat birthday dia sebab tiap-tiap tahun 16 mei adalah hari guru. Hahaha.. 
Sambut sekali la hari ni dengan Mama Sue sebab birthday Mama Sue adalah pada hari ini, 20 Mei. Rasanya hampir setiap tahun sambut sekali sebab birthday mereka berdua dekat-dekat.. Hehe..

Kebetulan Sue teringin makan nasi ayam, Adik Sue pun teringin nasi ayam juga. Tapi kami masing-masing menyimpan hasrat di hati je.. Tak cakap dan tak luahkan.. Tup tup, Mama kata nak masakkan nasi ayam hari ni.. Terus macam, eh eh.. macam tahu tahu je nak makan apa.. Tu pun Mama beritahu masa Sue tanya Mama nak masak apa untuk menu berbuka nanti.. Sebenarnya Sue tanya tu nak request Mama masakkan nasi ayam.. Belum sempat suarakan hasrat hati, Mama dah cakap, nak masak nasi ayam.. Wow!


Tu la.. ibu-ibu kita ni faham sangat apa yang ada dalam pemikiran dan hati anak-anak dia.. Adik Sue pun sama juga, tak cakap lagi nak makan nasi ayam tapi Mama dah cakap dulu nak masakkan nasi ayam.. Macam tahu tahu je.. You're the best Mama ever la Mama! Love you so much!

Kek dan segala hadiah semua Adik Sue yang tolong belikan.. Yela.. Kaklong dia ni masih berpantang dan tak keluar rumah sangat.. Haha.. Kalau keluar pun ikut Mr. Akoy beli barang dapur je.. Tu pun banyaknya duduk dalam kereta je.. So untuk birthday Mama dan Mr. Akoy ni minta tolong Adik la arrange segala.. Thank you so much Adik. Love you!





Kuih pula Mama masakkan badak berendam. Sebelum kami pulang ke Shah Alam, sempat la Sue makan dulu badak berendam.. Hehe.. Pantang pun hentam je la makan.. 


Moga panjang umur, murah rezeki dan bahagia selalu buat mereka berdua yang disayangi.. Love both of you so much!

Wassalam.

1 comment:

  1. hehe besday kalo jatuh tarikh public holiday or event besar mesti senang nak ingat. sedap nasi ayam.. telepathy sesama kluarga tu kuat =)

    ReplyDelete