Pregnancy Check Up Week 36

Assalamualaikum. Hai.

Alhamdulillah. 
Syukur.
Sudah masuk minggu yang ke-36. Tidak lama je lagi.. Debaran kian terasa. Moga kali ini segalanya dipermudahkan.. Mudah-mudahan InshaaAllah..

Korang pun tolong doakan sama ye.. >.<


Check up minggu ke-36 ni Sue buat di Hospital Bersalin Razif, Klang. Kali ini Mr. Akoy pun ada sekali. Kebetulan Mr. Akoy cuti sebab nak check up mata dia di KPJ Shah Alam. So alang-alang boleh la sekali jalan je.

Check up di sini senang. Bila-bila masa yang free dalam hari yang dia beri tarikh tu boleh datang. Nak check up datang bila-bila masa dari pagi sampai jam 9.00 malam. So sebelum 9.00 malam masih boleh datang lagi.

Kami sampai di hospital pun dah sekitar jam 6.00 petang. Nak kata ramai patient tak juga tapi ada la dalam 5-6 orang. Maybe ramai yang ambil kesempatan lepas kerja datang buat check up. Sebab sebelum ni, kalau Sue datang check up di sini sekitar jam 2.00 atau 3.00 petang sangat jarang ada orang. Biasanya ada Sue dan seorang atau 2 orang patient lagi. So check up pun tak ambil masa yang lama. 15 minit je dah siap dan boleh balik.

Tapi kali ni agak lama sedikit kena tunggu giliran. Dalam 6.40 petang juga baru habis check up. Lapar pula masa tu.. Mana taknya.. Dah tak lunch sebelum tu sebab dah 2 kali breakfast kan sebelum ke KPJ Shah Alam dan masa di KPJ Shah Alam.. Lunch hour tu masih kenyang lagi so takde la kami makan apa-apa.. Tapi dah petang terus terasa lapar..

Mula la dalam kepala ni mereka-reka nak makan macam-macam.. haha..

Jumpa doktor lain pula kali ni.. First time dengan doktor perempuan chinese ni.. tapi tak pasti memang betul-betul chinese atau malay tapi chinese look. Semua check ok cuma air kencing ada kotor sikit.. Agaknya sebab tak minum air kosong that day.. Hahaha.. Doktor nak bagi antibiotik tapi Sue kata takpe doktor.. Hari ni je kan baru kencing kotor.. Mungkin saya kurang air hari ni.. Hahaha.. pandai-pandai je nak ngelat tak nak makan ubat.. So doktor pun ok aje la.. Senang banyak..


Habis check up terus waze jalan nak balik rumah.. Tapi sebelum tu harus la singgah makan dulu..

Kami makan di Amlon Char Kuey Teow, Jalan Kebun.. sedap juga... Nanti Sue story ya.. Next entry okeh! 

Please pray for us.. love you all..

Babai.


No comments:

Post a Comment