Food : MAIPI Corner - Restoran Paling Murah & Sedap!

Assalamulaikum.

Hai kesayangan semua!
Baru berkesempatan untuk menarikan jari-jemari ini atas papan kekunci laptop setelah berperang dengan ragam anak-anak. ^___^

Kali ini Sue nak review satu restoran yang menawarkan makanan berharga rendah dan murah semuanya. Restoran ini telah beberapa kali Sue kunjungi. Lokasinya yang dekat dengan rumah Sue ditambah pula harganya yang murah dan berpatutan membuatkan Sue selalu singgah ke sini.


MAIPI Corner telah dibuka kepada orang ramai pada bulan September 2015 lagi. Di sini terdapat masakan ala western dan juga masakan ala jawa. Harga yang ditawarkan juga berpatutan. Rasa makanannya pula sedap-sedap belaka. Yummy!



Istimewanya restoran ini adalah air yang disediakan tidak sama setiap hari dan boleh refill sebanyak mana yang kita mahu. Selain itu, ada beberapa menu yang masakannya berupa tempayan style. Ini juga menambahkan keenakan rasa makanan tersebut. 

Yang menambahkan keunikkan restoran ini adalah ada makanan yang dihidangkan dalam mangkuk/pinggan yang diperbuat daripada gulungan kertas. First time Sue tengok orang buat pinggan guna kertas daripada majalah kalau tak salah Sue la.. ^_^


Okeh.. jom tengok menu-menu yang Sue pernah order bermula September 2015 sehingga kini. (yang banyak-banyak ni bukan Sue makan sorang tau! Hoho.. Bukan juga sekali makan ye.. Ni beberapa kali dah sampai sini..)

2015

 * nasi ayam tempayan *

 * chicken chop *

* steak tempe * 

  * with adik ipar dan biras *


* nasi ayam tempayan * 

* nasi jawa *

* lamb chop * 

* sila abaikan Mr. Akoy yang sedang menikmati makanan kegemaran beliau.. hihi.. *

2016

FEBRUARI 2016

 * sila abaikan anak dara Sue yang suka sangat dapat air pink big cup tu.. wuwuwuwu.. *



Oh ya! Banyak menu telah ditambah dan servis layanan pelanggan juga bagus. Tapi kena datang awal ye. Kalau tak, terpaksa la beratur menunggu giliran memandangkan pelanggannya semakin ramai dari sehari ke sehari. Lagi satu yang menjadi keistimewaan MAIPI Corner ini, pihak restoran akan memberikan diskaun pada menu tertentu dan pada waktu-waktu tertentu. Untuk mengetahuinya bolehlah melayari facebook page MAIPI Corner.

Untuk mereka yang ingin berkunjung ke sini, bolehlah menggunakan maklumat seperti di bawah :-

MAIPI CORNER
Kampung Batu 7, Jalan Kebun, Shah Alam, Selangor
Tel : 014-2306320
Email : maipicorner@gmail.com
Facebook Page : MAIPI CORNER 
Website : MAIPI CORNER
Waktu Operasi : 11am - 3pm , 5pm - 7pm, 8pm - 11pm. 
(Isnin & Cuti Umum tutup)


Boleh juga menggunakan waze ye cuma kalau tak salah Sue lokasinya lari sikit dalam waze tu. Lokasi restoran ini adalah bersebelahan dengan Sekolah Rendah Agama Jalan Kebun.

Wassalam.

5 comments: