Sambutan Hari Kemerdekaan di Tadika Cerdik Ceria 2015

Assalamualaikum. Cinta.

Selamat pagi!

Salam kemerdekaan pada semua..

Jumaat lepas, tadika Hadirah buat sambutan hari kemerdekaan. Rajin teacjer Hadirah buat macam-macam sambutan di sekolah Hadirah..

Tapi... 
Hadirah kan antara student yang tinggi dalam kelas dia, so selalunya teacher dia letakkan dia barisan belakang.. huhu.. Bila dalam gambar sudahnya tak nampak sangat muka Hadirah.. T__T

3 gambar di bawah adalah dari teacher Hadirah..

* Ini masa rehearsal agaknya.. Sebab gambar ni sehari sebelum sambutan tersebut * 

* Hadirah kata dia buat untuk moon tu.. cop guna tapak tangan dia.. *

* kek sponsor dari Maco Cake & Confectionery.. tapi Hadirah kata dia tak dapat makan kek ni sebab dia lambat habiskan roti yang teacher dia bagi.. Alahai.. kesiannya dia.. T_T *

Apa yang dia bawa balik dari sekolah dia?



Haaaa.. balik dari sekolah dah pandai lukis bendera Malaysia.. I'm so proud of her..
Karya anak Sue yang berusia 4 tahun...




Walaupun mungkin tak serupa dan tak cukup bilangan jalurnya tapi daya kreatif dia tu mengagumkan. Dia sangat sangat excited dapat lukis bendera tu.. Excited sangat sampai tunjuk kat semua orang. Siap suruh ambil gambar and then send gambar tu kat papa dia.. So tak kan la kita sebagai ibu atau bapa dia nak berharap lebih dan sempurna segala-galanya daripada anak yang berusia 4 tahun ini. 

Sue tak mengharapkan dia dapat melukis dengan sempurna buat masa ini. Dia kan masih kecil dan masih dalam proses pembelajaran.. Masih jauh lagi perjalanannya.. Ini pun dah cukup membanggakan Sue sebagai mummy dia.. Sue puji semua gambar-gambar yang dia lukis. Bagi semangat untuk dia melukis dengan lebih baik lagi.. ^__^

Tengoklah gambar kat bawah ni.. Betapa kreatifnya dia sebab tolong deko bilik Oni dia.. hahahaha..



Salam Kemerdekaan buat semua sekali lagi...


Wassalam.

No comments:

Post a Comment