Salam Takziah Buat Officemate - KA

Assalamualaikum. Cinta.

Selamat pagi. 

Pagi-pagi dikejutkan dengan berita yang menyedihkan.

Salam takziah buat one of my officemate yang juga salah seorang team PMU, Khairil Azni (lebih mesra dipanggil KA) sekeluarga yang telah kehilangan ayahnya malam tadi. Ayah KA telah menghembuskan nafasnya yang terakhir kira-kira jam 10.15 malam tadi di PPUM.

Jenazah telah dibawa ke rumah kakak KA yang terletak di Puncak Alam dan sedang dalam proses pengebumian ketika ini. Dianggarkan jenazah akan dikebumikan bila-bila masa dari sekarang. Sebentar tadi pun update dari officemate yang berada di sana, jenazah sedang dikafankan.

Maaf. Sue tak berkesempatan nak ziarah padahal dekat je dengan rumah Sue. Sue tahu pun dah lambat. -_-"

Inilah padahnya bila off kan phone since jam 4.00 petang semalam dan on kan semula bila sampai office pagi ni.. Sudahnya terlepas segala macam berita dalam whatsapp. Kalau tahu awal sure Sue tak masuk office pagi ni.. Terus ke sana. Lagipun kalau Sue nak patah balik dari office ke sana akan mengambil masa sebab Sue tak drive hari ni. Sue naik komuter pagi ni sebab petang nanti nak naik komuter balik ke KKB.. hurmmmmmmm.. Menyesal tak sudah.. T_T sobsobsob

Tak apalah.. Anggap tiada rezeki Sue hari ini untuk menziarah.. Telah ditakdirkan begini. Terima dengan sabar. -_-

Moga KA sekeluarga sabar dan tabah menghadapi kehilangan ini..

Moga-moga roh arwah ayah KA dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Al-fatihah.. 


"Sesuatu yang bernyawa tidak akan mati melainkan dengan izin Allah, sebagai ketetapan yang telah ditentukan waktunya. Barangsiapa menghendaki pahala dunia, niscaya Kami berikan kepadanya pahala dunia itu, dan barangsiapa menghendaki pahala akhirat, Kami berikan (pula) kepadanya pahala akhirat. Dan Kami akan memberi balasan kepada orang-orang yang bersyukur." [Ali Imran : 145]

Wassalam.

No comments:

Post a Comment