Terlupa Pasang Semula Google Analytics!

Assalamualaikum. Cinta.

Dua hari lepas Sue terbaca entri dari Lisa @ Mawar Biru yang mengingatkan supaya pasang semula Google Analytics. Haa.. baru la kelam kabut, laju laju check Google Analytics Sue sebab baru teringat, Sue dok godek godek template blog Sue ni tempohari. 

Hahaha.. padan muka Sue.. Kan dah hilang.. Google Analytics pun boleh hilang.. -__-" Adeh.. Sapa suruh tak check. No wonder la tiba-tiba GA jadi kosong je.. Ingat kan GA yang problem... haishhhh..

Yang paling best tak dapat balik GA yang lama. Boleh pulak hilang code. Adeh.. sapa suruh memandai je kan.. Backup pun takde. Adoi.. kena pulak buat GA yang baru.. Huhu.. sayangnya...*nangis*

Terpaksa buat yang baru.. -__- entah kenapa yang lama tak dapat detect balik.. Salah cara kot ni.. entah la.. kecewa tau.. sobsobsob..
Dah tu siap kena tunggu lama. Asyik "Tracking Not Installed" je walaupun dah pasang code dalam blog.. grrrr... Every 2 jam Sue check GA ni dah verify ke belum.. deng!


So.. nasihat Sue kat korang, kalau dah tukar template sila la pasang balik Google Analytics.. Huhu.. Sila backup siap-siap ye.. Kalau tak nangis kat bucu katil pulak.. keh keh keh

Pasang GA baru dah ni.. tapi tak nampak la yang sebelum ni punya.. hurmmmm.. *nangis kat bucu katil*


Thanks Lisa sebab kalau tak baca entri Lisa tu entah berapa lama baru nak perasan..

Wassalam.

2 comments:

  1. kesiannya . Thanks for the info . Lain kali dah boleh la berjaga-jaga ye kak :)

    ReplyDelete
  2. Hehehe... sama2.. paham dh perasaan akk.. hahaha. Smaa terperanjat kot time nampak g.a kosong. Hehe

    ReplyDelete