Kapur Kasut

Assalamualaikum. Cinta.

Dah beli kasut sekolah confirm la kena kapur kan kasut tu ye tak.. Tapi boleh pulak Sue terlupa nak beli kapur kasut sekali dengan kasut sekolah hari tu.. Petang semalam baru beli..

Eh! Canggih betul kapur kasut sekarang ni.. (ke sebab dah lama tak beli kapur kasut baru sedar kapur kasut sekarang dah makin mudah..) Kapur kasut yang ada jual di kedai kasut kat KKB ni cuma ada 2 jenis.. Span dekat atas, buka penutup botol terus sapu atas kasut.. Senang! Lagi satu jenis span untuk sapu kapur tu kat penutup.. stail celup celup.. Senang jugak tapi macam leceh sikit la..

Zaman Sue sekolah sekolah dulu span asing asing dengan botol kapur tu.. which means kena celup sendiri and selalunya mesti habis comot tangan Sue. Bila nak kapur kasut sekolah kena lapik dengan suratkhabar.. risau tertumpah.

Now senang sangat nak kapur kasut.. Hadirah pun boleh buat sendiri ni.. Tapi tadi dia tengok je.. just ajar and tunjuk kat dia je tapi tak bagi dia buat dulu.. Kang comot pulak kasut dia.. kih kih kih

Nak tengok tahap kekotoran kasut sekolah Hadirah ni macam mana.. Then kena beli lagi sepasang. Buatnya kotor teruk ke, kasut basah ke, takde pulak kasut lain.. -__-"



Selamat kembali ke sekolah! Tidur awal ye kepada mereka yang akan bersekolah esok!

Wassalam.

6 comments:

  1. sekarang semua makin senang.. kita dulu comot kapur kasut... hehe...

    ReplyDelete
  2. Rindunya kapur kasut kiwi ni. Sedar tak sedar dah lama tinggalkan zaman benda sekolah..haha dah tua

    ReplyDelete
  3. hehehe dedulu sampai kemuka kena kapur =P

    ReplyDelete
  4. canggih kan..kita dulu kalau kapur kasut, lagi banyak yang kat tangan dari kat kasut..

    ReplyDelete
  5. ZaMan sekarang serba senang, tak perlu susah2 dah.

    ReplyDelete
  6. alamak...kasut blum kapur lagi ni....hehe

    ReplyDelete