[Vacation 2014] Cameron Highlands - Cameron Lavender Garden

Assalamualaikum. Cinta.

Part 3 - Taman Bunga & Kaktus
Part 4 - Taman Agroteknologi MARDI
Part 5 - Strawberry Farm @ Kampung Taman Sedia
Part 6 - Cameron Butterfly & Insect Farm

Cameron Lavender Garden

Tringkap, Cameron Highlands, 39100 Pahang, Malaysia.
Harga Tiket : 
1. Dewasa - RM 5.00 
2. Kanak-kanak - RM 3.00




Cameron Lavender Garden ini merupakan satu tarikan baru destinasi pelancongan jika berada di Cameron Highlands. Ianya dibuka kepada orang ramai sekitar tahun 2013.

Kali ini, Sue berkesempatan melawat Cameron Lavender Garden. Alahai.. Sue ni dah la memang penggemar pewangi Lavender. Semua benda kalau boleh nak warna purple atau pink dan kalau wangi-wangian rumah ke, pembersih lantai ke, mesti nak yang ada bau lavender.. ngeee~~~














Bila naik kat bahagian atas, lagi best rupanya.. Strawberry kat atas lagi gemuk gemuk tau.. wuwuwuwuw.. T__T tapi tak dapat nak petik. Ada masa masa tertentu je boleh masuk.. uhuk uhuk..

Geram tengok strawberry tu... T___T



Sebelum balik sempat la singgah di gift shop yang ada di sini. Beli sedikit cenderamata buat kenang-kenangan.. ^_^




Wassalam.

2 comments:

  1. Lama tak jejak cameron dan terliur melihat strawberry berjuntai-juntaian...

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum...berblogwalking disini...Jemput singgah blog saya tau :)
    http://izwawa.blogspot.com

    ReplyDelete