[Outstation] Melaka - Perjalanan Ditemani Mendung Dan Hujan

Assalamualaikum. Cinta.

Gagah dan gigih pagi-pagi tadi bertolak dari Setia Alam ke Melaka. Lebih kurang jam 7.45 baru keluar dari rumah.

Sepanjang perjalanan hanya ditemani cuaca mendung dan hujan.. 


Hurmmmm..

Tengah menunggu teammate siapkan config and testing ni.. Bosan pulak..

Oh ya! Pagi tadi singgah la sekejap di RnR Seremban untuk isi minyak sambil mencari breakfast. Ternampak ada jual waffle. Eh? Petronas ada jual waffle?

Saja la try waffle tu and beli la sekotak air milo. Bila dah gerak balik menuju ke Melaka, on the way tu makan la waffle tu.. Sekali kan.. Huh! Tak sedap tu satu hal.. Ni  boleh pulak ada cebisan kerak kerak apa entah. Ada serpihan hitam hitam waffle tu. Aduhai.. malangnya nasib jadi pembeli no. 1...

Buang gitu je la.. Memang tak boleh nak makan langsung. Rasa kunyah pasir je.. Muntah kan balik la semua.. Dem! 

Sudahnya kelaparan la sampai sekarang.. After settle pilot test & migration kat CIDB ni baru la nak mencari makan.. Grrrrr... Bengang jugak la.. Boleh pulak dapat waffle camtu.. ni mesti kes tak bersihkan elok elok tempat masak tu.. -___- Sabar aje la...

Hurmmmm.. tak tahu nak buat apa dah ni sambil menunggu mereka buat kerja tu yang update blog ni.. -__-"

pstttt.. first time ni sampai kat CIDB Melaka.. Cantik jugak tempat ni.. ^_^ Sambil menaip dengar bunyi air terjun.. kihkihkih.. 

Sambil sambil tu tengok hujan kat luar.. Huwaaaa... bertambah keroncong perut je ni.. -__-



Wassalam.

3 comments: