[Outstation] Kedah - Ladang Anggur Tasik Beris

Assalamualaikum. Cinta.

Sambungan dari entri yang lepas..
3. Resort Muda, Sik
4. Lawatan ke Tasik Muda dan Empangan Muda
5. The Dinner

Walaweh... baru sekarang nak sambung.. Lambat nak habis ni.. Hahaha.. tahap kerajinan apakah ini?? Maaf deh..

Ok.. ok..
After breakfast the next day nya tu, kami meneruskan perjalanan pulang ke KL kira-kira jam 10.00 pagi. Tapi sempat singgah Ladang Anggur Tasik Beris after keluar dari area Empangan Muda tu.. View kat situ sungguh cantik walaupun agak mendung pagi tu.. Subhanallah..

Sue jamu gambar je la ye.. Itu je aktiviti kitaorang buat selain beli buah anggur dan air anggur setin RM2.. Hahaha..

Kitaorang tak masuk pun ladang anggur tu sebabnya bukan musim dia. Buah kecik lagi.. membazir je bayar RM6 tapi tak boleh nak buat apa-apa.. Nak memetik anggur ke..

Sudahnya beli anggur dah siap bungkus tu je.. Then beli jugak air anggur setin RM2 tu.. Kalau tak silap harga asal dia bukan RM2 tapi kalau beli 5 tin dia bagi RM10.. Haha.. bantai je la.. Buat bekal..









ok.. tu je nak tayang..
Nak tayang gambar je sebenarnya.. kekekekeke

Oh ya! Sampai KL dah malam sebenarnya.. dalam 8.30 malam baru sampai Menara TM tu.. ini adalah perjalanan yang paling lama sepanjang Sue outstation beberapa tahun ni.. -___-" Catat rekod tu..

Wassalam.

1 comment:

  1. sayangnya, kalau tak merasa makan anggur fresh dari pokok

    ReplyDelete