[Outstation] Johor Bharu - Johor Premium Outlet (JPO)

Assalamualaikum. Cinta.



Today our free time.. So we all decided nak ke JPO. Nanti takut pulak tak sempat singgah on the way balik tu.. Saje je la nak jalan-jalan..

One of the tujuan nak ke JPO tu sebab nak cari perfume favourite Sue..

Sekali kan.. takde dah this time.. alahai.. menyesal pulak tak beli extra hari tu.. kalau tak, borong je terus time tu.. lagipun masa tu tinggal 4 botol je pun.. Beza harga memang jauh tau.. Kat KL masa sale hari tu RM399 tapi kat sini baru RM140 something like that la.. Tak ingat exactly harga tapi bawah RM200 jugak la..

Kami takde la masuk semua outlet tu.. Cuci mata je la.. Ongkosnya enggak ada dong..



Tapi ada satu insiden pulak siang tadi.. En. Along tak perasan dia tertinggal sling bag.. Aduh! Menggelabah jugak la.. Dah la dah lepas beberapa outlet pulak tu.. Siap dah nak makan dah time tu.. Agaknya ada la dalam sejam tak ingat sling bag tu dah hilang.. Sue just tunggu kat food court dengan Hadirah sementara En. Along mencari sling bag dia..

Tapi.. itu la yang dikatakan kalau rezeki itu rezeki yang halal, dan Tuhan masih memelihara rezeki itu, maka ada la lagi rezeki tu.. Alhamdulillah.. jumpa juga akhirnya.. Lega bila dah jumpa.. Tu pun staff outlet tu simpankan.. Outlet mana? Biarlah rahsia.. hehe..



Hadirah pun agak kebosanan.. kesian anak mummy ni.. Macam-macam kerenah dia.. Nak makan aiskrim la...Tu pun berjaya pujuk dia ke food court kat bawah.. Asalnya dia nak minta aiskrim kat atas tu..



Kami tak pusing habis pun.. Agak keletihan sebenarnya.. So mana yang sempat masuk, kami terjah..



En. Along pilih nak menu dari subway je.. Sue pilih Krabi Beef Black Pepper dari Thailicious (something like that kot nama kedai tu)..

Hurmmmmm.. not bad jugak harga kat sini.. takde la murah mana pun harga barang-barang kat JPO ni.. certain thing boleh la nak beli.. kalau beli pun like jeans Levis ke.. Sebab hari tu ada beli, berbaloi jugak harganya..

Kepenatan sudah.. huhu..

Esok banyak lagi aktiviti menanti.. Esok ada family day my company.. Then kami akan ke Legoland.. Dah company sponsor kan.. ngeh ngeh ngeh..

Ok la.. dah mengantuk pulak ni.. Nite uollsss..

Wassalam.
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment