Cabaran 30 Hari : Hari 18 - Siri TV Kegemaran Sue

Assalamualaikum. Cinta.


Hurmmm.. actually banyak jugak siri TV yang Sue dah ketinggalan untuk menontonnya. TV ada tapi dah lama terminate service Astro. So kalau nak tengok cerita ke movie ke series ke, Sue just streaming online je.. Internet dah ada.. 

Membazir pulak rasanya bayar untuk Astro sedangkan dengan adanya talian Internet yang berkelajuan tinggi, macam-macam boleh dicari dan lebih dari apa yang ada dalam Astro pun boleh dapat kan.. Tu yang decide terus terminate Astro. Bukannya selalu tengok TV pun. Membazir je kan.. Balik kerja memang jarang tengok TV. Hujung minggu balik KKB, so dah ada TV kat sana. Ye tak?

Ok la.. jom tengok senarai siri TV kegemaran Sue..

Hari 18 - Siri TV Kegemaran

1. Detective Conan
Haaa.. sampai sekarang tau Sue suka tengok siri Detective Conan ni.. Tapi tak la selalu macam dulu-dulu.. Suka sangat.. Hahaha.. macam kanak-kanak je.. -____-" Kalau ada peluang memang dok ngadap depan TV je la.. hehe..


2. Tanah Kubur
Cerita-cerita yang memberi pengajaran macam ni Sue suka.. Memberi keinsafan kepada penonton..


3. Dexter
Ok.. yang ni kategori cerita horror. Kisah bunuh-bunuh orang. Tapi memang sangat menarik. Dari season 1 sampai yang latest season adalah season 8. Psycho kalau tengok cerita ni.. Hoho.. Best tau..


4. CSI
Bab-bab cerita macam CSI ni memang Sue minat. Ketiga-tiga CSI Sue suka. CSI : Las Vegas, CSI : New York, CSI : Miami.. Tapi the most yang paling best of course CSI : Las Vegas... Suka watak utama CSI : Las Vegas yang pertama ni.. Then bila dia dah takde macam tak best sikit la.. Still tengok jugak sebab minat jalan cerita yang berkaitan dengan forensik ni.. Nak jadi pakar forensik tak dapat.. huhu..


5. Boys Over Flower
Korean drama as usual masih mendapat tempat di hati Sue. Banyak korean series yang Sue tengok sebenarnya.. A few drama memang best! Drama Boys Over Flower ni je pun dah beberapa kali ulang.. ^_^



Hurmmm.. takat ni je la kot.. Sebenarnya ada lagi beberapa siri TV yang Sue suka tonton. Kadang-kadang tu banyak kali Sue ulang sebab best.. Especially korean drama.. Kehkehkeh.. Tu yang Hadirah keluar je putih ala-ala korea + jepun.. Sebab dulu hari-hari dok tengok siri Korea. Sesekali tengok cerita Jepun.. 

Wassalam.

*sumber gambar : google*


#kelabbloggerbenashaari #cabaran30hari #entrikelabbloggerbenashaari

No comments:

Post a Comment