Timbang Berat Blog 1

Assalamualaikum. Cinta.

Masa tengah blog-walking tadi, ternampak entri Kak Mia Liana pasal timbang berat blog. So laju laju Sue terjah blog Kak Mia..

Ok.. hasil berat blog Sue setelah ditimbang -->


Sedihnya.. berat betul blog Sue ni..

Saiz : 145.05 KB
Load Time : 0.59 seconds
Average : 0 seconds

Bagi sesiapa yang nak check berat blog boleh la jenguk entri Kak Mia yang INI.

Kata Kak Mia,

"Seeloknya sekali dalam sebulan kita haruslah semak blog kita ini. Pastikan jangan sampai melebihi 150KB (setahu Mia untuk pengguna platform blogspot). Kalau dah terlebih, perlu buang mana sahaja widget atau coding luar yang tidak berkenaan."

Huwaaaa... nak kena buang beberapa benda ni.. nak mengadap coding lagi la.. tu yang lemah tu... Sekarang memang tak sempat.. Nanti la kalau ada masa, akan Sue godek-godek lagi.. -___-

Hahaha.. dulu-dulu masa aktif dengan blog lama Sue tu, memang dah boleh dah la mengadap coding sikit-sikit tu.. photoshop pun dah pantas guna.. Setakat nak edit blog yang simple simple tu, kacang je la.. untuk tatapan sendiri ok la.. Kalau nak buatkan untuk orang lain, memang tak la jawabnya..

Tapi lama sangat dah tinggal, memang merangkak la jawabnya.. Lama dah tak practice berkaitan coding.. bab bab coding ni kena selalu godek-godek, baru la ingat.. Ni dah setahun ke, dua tahun ke, tiga tahun.. entah.. lama sangat dah tinggal.. Memang dah tak pandai jadinya..

Ni pun nak membetulkan a few setting pun still terkial-kial.. camne tu?
So.. kena pelan pelan kayuh la nampak gayanya... T_T


**auto publish - on the way balik kampung ni.. **


Wassalam.

No comments:

Post a Comment