[Outstation] Kedah - Kuey Teow Iman | Alor Setar

Assalamualaikum. Cinta.


On the first night after check-in Sue dan sorang lagi officemate dibawa makan-makan kat tempat yang wajib Sue dan officemate singgah everytime Sue outstation ke Alor Setar, iaitu Kuey Teow Iman. Pekena dulu kueyteow untuk dinner.. 

Kami dibawa oleh staff regional state Kedah ke sini. Everytime kami ke Kedah, dia ni la akan assist kami.. Ke mana saja kami pergi dia akan bawa kami ke situ sambil-sambil buat kerja sekali dengan kami. Kalau nak makan kat mana-mana cakap je, sure dia bawakan.. Thanks so much Azmi sebab selalu layan kitorang.. Ni bila pulak la Sue nak datang Alor Setar lagi ni.. Rindu kueyteow Iman..hahaha..


Gambar botol air je yang sempat snap.. Kueyteow habis masuk perut dah.. Kebuluran Kueyteow Iman agaknya ni.. Sampai nak buat kejam kat orang tak jadi. Ingat nak snap gambar kueyteow then hantar kat sorang lagi officemate tapi tak jadi.. Hantar gambar pinggan kosong je.. hehe.. Tu la.. niat tak baik tu.. keji kan..

So.. yang ada gambar last year je ni.. Tu pun sempat jugak la curi-curi ambil gambar kuey teow ni.. Haha.. time ni tengah dok sembang-sembang rasanya..


*************
Restoran Kueyteow Iman ni antara favorite eating place bagi penduduk sekitar sini dan juga tourists yang mai dari jauh. Dulu Kueyteow Iman ni hanyalah sebuah gerai yang jual kueyteow kerang, kueyteow telur, char kueyteow dan juga nasi lemak bungkus. Now dah semakin maju. Dah jadi restoran. Masih di lokasi yang sama. Dengan tambahan menu seperti Western Food, Nasi Ayam, Satay dan juga Roti Arab.




RESTORAN KUEY TEOW IMAN
Jalan Sultanah Sambungan, 
05150 Alor Setar Kedah

Wassalam

1 comment:

  1. sedapnya..mlm2 nmpk lapar pula..

    https://www.ohlawa.com/tips/rawatan-alternatif-masalah-jangkitan-kuman-dalam-darah/

    ReplyDelete