[Outstation] Kedah - Setelah Lama Terperap

Assalamualaikum. Cinta.

After cuti raya tempohari, Sue terus ke Kedah untuk outstation. Dari kampung terus ke Alor Setar. Sorang-sorang je. Gamble hakak ko ni ke Alor Setar sorang-sorang.. Phewwsss..

* nampak tak lone ranger di situ.. ~bosan~ *

Bosan jugak travel sorang-sorang ni.. Kalau bawak Hadirah pun best jugak ni.. Tapi sapa pulak nak jaga dia time mummy dia ni buat kerja kannnn.. so lupakan je hasrat tu.. (-__-")

* tengah highway pun nak selfie jugak.. sorang-sorang ni.. abaikan spec yang beso gedabak tu.. tu pinjam En. Along punya je tu.. Sue punya dah patah.. ganas.. biasa ar.. *

Rasanya macam dah lama tak oustation. Last sekali tak ingat bila.. Hurmmmm.. dah tak banyak kena keluar daerah dah ni.. mostly banyak projek yang dah siap.. Ni mana yang sikit-sikit je.. yang mana tertinggal keretapi tu je yang tak siap lagi.. Tambah-tambah kalau ada customer yang ikut kepala dia je kan.. So melambatkan kerja we all je.. gedik tau customer ni.. nak kena babap ni.. lol

Officemate pun ada join jugak tapi dia naik flight so kena ambil dia kat airport Kedah that night. Kalau tak ambil dia kang nangis Sue tau depan hotel.. sebab bilik hotel dah booked atas nama dia.. 

Hotel mana yang we all menginap sepanjang berada di Alor Star?

Tadaaaa...


Our new favorite hotel.. TH Hotel and Convention Centre yang terletak berdekatan dengan airport. Why?

Because the most important is hotel ni islamic compliance.. Hotel ni memang selesa, bilik yang luas, kemudahan yang baik, layanan staff yang baik.. Dah off aircond pun still sejuk tau.. Heaven tau duduk dalam bilik je.. Hahaha.. tak buat kerja pulak kalau terperap je dalam bilik..

Recommended to all..

This our second favorite hotel sebenarnya.. Sebelum ni since 2012 lagi we all selalu stay kat The Laverage Business Hotel di Mergong sebab dekat dengan tempat makan favorite kami.. Tapi.. ada satu insiden yang berlaku kalau tak silap last year (2013) yang menyebabkan we all dah tak menginap di situ.. Kebetulan insiden yang mengerikan tu berlaku masa one of our officemate menginap di situ atas our suggestion jugak la.. Sudahnya we all kena bahan sampai sekarang.. Hahaha.. terus we all cari hotel lain.. Memang takkan jejakkan kaki lagi la nampaknya kat hotel Laverage tu..

Nak try hotel baru, Grand Alora yang terletak tak jauh dari Laverage tu pun tinggal jadi mimpi ngeri je after terjadi lagi satu insiden ngeri di hotel tu.. hurmmmm.. memang tak jejak kaki la kat situ.. Hahaha.. dah tahu terus batalkan niat nak try menginap kat situ..

Tapi for sure bila outstation, we all suka buat food hunting sambil-sambil tu.. Muahahaha.. so nangis lagi bila baju makin mengecil... No complaining okeh Sue! *sob..sob..sob.. T__T* 

To be continued..

TH HOTEL AND CONVENTION CENTRE ALOR SETAR
Lot 3860, Mukim Titi Gajah, Seksyen 2, 
Bandar Anak Bukit, 
Daerah Kota Setar, 
Bandar Alor Setar, 
06020 Alor Setar, 
Kedah, Malaysia

Wassalam..

No comments:

Post a Comment