Kayu Manis Seafood Restaurant | Bukit Jelutong

Assalamualaikum. Cinta.

This is first time Sue dinner di Kayu Manis Seafood Restaurant, Bukit Jelutong. Restoren ini berkonsepkan Chinese Muslims Restaurant.



Ada kawan Sue kata sedap kalau makan kat sini.. Dari a few review yang sempat Sue belek dari beberapa blog, nampak sedap..

Al kisahnya boleh sampai sini sebab semalam on the way balik dari KKB kami lalu Guthrie Highway so dah alang-alang nak singgah maghrib kat area Bukit Jelutong, terus la cari tempat makan siap-siap kat area situ.

Sempat jugak singgah di Grocer Jaya, supermarket yang ada di area situ. Ada Mydin Mart, Speedmart, restoran fastfood seperti KFC, Subway, dan ada beberapa kedai lagi. (pusing-pusing kat sini beberapa kali)







Tapi.. diingatkan la.. Di restoran Kayu Manis ni, makanannya agak mahal. So prepare siap-siap kalau berhajat nak makan di sini.

Sedap pun sedap. Ketamnya pun boleh pilih dalam akuarium. Then pilih je nak masak apa ketam tu. Masakan fresh. Not bad kan..

Sue pilih makanan goreng goreng je. Simple. Sebabnya nak makan lauk lauk ni kami cuma makan berdua je. Macam tak berbaloi je rasanya.. Kalau makan ramai-ramai best la..

Sue just order air longan + mee hoon Singapore. En. Along pulak order barli panas + kuey teow Penang.. So total semua sekali RM25.90

Maklumat lanjut:-

KAYU MANIS SEAFOOD RESTAURANT
No 31 Jalan Pelapik B U8/B, Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

MONDAY - THURSDAY:
11.00am - 2.30pm, 5.30pm - 11.00pm
FRIDAY:
3.00pm - 11.00pm
SATURDAY, SUNDAY & PUBLIC HOLIDAY:
11.00am - 11.00pm

Website : Kayu Manis Seafood Restaurant
Facebook : Restoran Kayu Manis

Wassalam
posted from Bloggeroid

1 comment: