Ceritera Hari Raya Ketiga | Aidilfitri 2014

Assalamualaikum. Cinta.

Hari raya ketiga ni adalah hari penting bagi Adik.. Walaupun dengan mata sembabnya sebab tidur jam 2 pagi, namun gigih bangun awal kan.. Tabik la dik!

Pagi tu semua kena bangun awal.. Nak buat preparation last minit.. Mana-mana yang patut buat pagi tu, kami buat.. Sue memang mengantuk sangat sangat.. Tapi gagahkan jugak la..



Sebelum mulakan kerja, kita bergambar la dulu ye..

T-shirt I AM ni ditempah khas dari Hafizzy. Sue selalu jugak la tempah t-shirt dengan dia.. Hari tu Sue tempah business card dengan dia.. Nice tau..


Layankan je adik yang gila-gila ni haaa.. Time ni lagi beberapa jam sebelum jadi tunangan orang.. Hahaha.. cepatnya adik naik satu stage..

Satu-satunya adik Sue yang ada ni dah selamat bertunang pun kelmarin. Alahai dik.. dah besar kau ye..

Selalu buli dia sebab selalu rasa dia kecik lagi.. Senang sangat kena buli.. Abanglong dia a.k.a. En. Along pun suka buli dia.. Hahahaha.. kami memang suka buli dia.. Sebab dia manja sikit so seronok jugak la buli dia.. Lagipun dia jarang ada kat rumah sebab belajar jauh.. Masa dia diploma, dia belajar dia UiTM Seri Iskandar then dia sambung degree kat UiTM Bandaraya Melaka.. So sebab dia jarang ada kat rumah la kami selalu buli dia.. Hahahaha..

Okeh..okeh.. back to the story..

Mama Sue pun buat jugak candy booth.. Ni semua buat sendiri tau.. Idea Mama Sue.. Tema purple kan.. Dia kata saja je.. Nak nampak meriah sikit.. Laipun Sue tahu..dia nak test buat candy booth la tu.. Hehe..

Kek yang ada kat candy booth tu ada yang Mama Sue buat.. puding karamel tu maksu yang buat.. cream cheese and hiasan atas kek anak maksu yang sulung tu buat. Etasya namanya.. Dia memang minat bab bab buat kek ni.. kek dia buat semuanya sedap.. Baru tingkatan dua tapi dia memang pandai buat kek.. Hari tu siap dia jual cupcakes kat sekolah lagi tau.. Nanti nak order kek dengan dia je.. ^___^


Huwaaaaa.. belum apa-apa lagi candy booth ni dah dikerjakan oleh budak-budak.. Huhu.. Bakal family mertua adik belum sampai lagi tapi candy booth dah tak serupa candy booth dah.. Takde orang tolong tengok-tengok kan.. Masing-masing sibuk.. T___T Siap terbalik bagai.. Then dengan air tumpahnya.. Haihhhh..macam-macam..

Pelamin pulak idea adik.. Dia gabungkan 2 konsep pelamin yang dia tengok kat fb and instagram.. Then dia minta akak yang kami tempah pelamin and catering tu tolong buat pelamin macam yang dia nak..


Ini la hasil idea adik..

Alhamdulillah.. semuanya dah selamat.. Adik pun dah selamat jadi tunang orang..



Tahniah dik! Take care ye Adik.. 

In shaa Allah adik akan kahwin maybe tahun depan.. Bulan berapa tu belum pasti lagi.. Nanti Sue update ye..

Ceritera pasal adik Sue bertunang ni Sue akan detail kan lagi one by one.. Untuk kali ini, setakat ni je yang mampu.. Hehe.. sorry.. Tak banyak sangat happen that day.. Event satu ni je.. ^_^

Wassalam..

2 comments:

  1. sweetnya family pakai baju tu..awesome sangat...tahniah ye..

    ReplyDelete
  2. hihihi cantiklah kaler tudung pink cenggitu..

    ReplyDelete