Ke Bazaar Aidilfitri Taiping

Assalamualaikum. Cinta.

Malam semalam gigih la kan Sue meredah jammed ke Taiping.. Semata-mata nak cari shawls.

Actually memang la hari tu masa kat Menara TM dah cari shawls untuk match kan dengan baju raya yang ada tapi takde yang berkenan di hati.. Ada jualan kat Menara tu tiap-tiap tahun.. Tapi tahun ni memang Sue tak jalan sangat. Prepare keperluan raya pun last minute jugak. Entah la..

Nasib baik Sue ke Taiping berdua je dengan En. Along. Hadirah kami tinggalkan dengan acik dia. Lagipun kami naik motosikal je. Confirm Taiping jammed. Last minute ni memang ramai yang keluar buat preparation terakhir.


Jalan punya jalan terjumpa Tok Aba's Kokotiam pulak. Try je la kan.. kikikikiki..





Biasa je la rasa dia.. Saja try je ni.. Hahahaha.. terpengaruh pulak.. Macam kanak-kanak pulak rasanya.. Ni kalau bawa Hadirah ni memang merengek-rengek nak..

Kaki pun dah naik lenguh. Jalan sepanjang panjang bazar tu la.. semua gerai kami singgah. En. Along siap sampai cramped kaki.. kekekekekeke.. Tq tau! 

Banyak yang tak berkenan. Bukan la cerewet tapi nak beli yang betul-betul berkenan di hati. Kalau tak berkenan nanti tak pakai. Dok je la dalam almari tak pakai-pakai.. Kan ke dah membazir namanya tu.. At least leas ni boleh la pakai ke office ke, ke kenduri kendara ke.. ^_^

Kami balik pun dah lebih jam 11.00 malam rasanya. Hadirah siap dah tidur la. Selalu tidur lambat.. Kali ni awal pulak..

Bazar ni memang besar la.. macam-macam ada jual. Tambah-tambah nak raya ni. Tapi jammed tu yang tak tahan. Bukan jammed dengan kereta. Jammed dengan orang. Memang havoc la. Malam ni and malam esok confirm lagi havoc. Ramai yang dah pulang ke kampung kan.. Masak la meredah jammed.. Fulus tak ramai je nak join cuci mata.. Hahaha.. kalau dah jalan-jalan confirm nak beli jugak apa-apa.. Haihhhh.. -__-"

Wassalam..
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment