Iftar di Restoran Asam Pedas Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum. Cinta.

Pertama kali ke Bandar Baru Bangi especially ke Seksyen 7, Bandar Baru Bangi. First time juga Sue ke sana driving sendiri dengan dibantu oleh co-pilot kat sebelah.. hihi.. ^_^

Jauh perjalanan that day.. dengan mengadap traffic jammed yang tak pernah sunyi.. Adat la kalau tinggal di bandar kannnn.. phewwww~~~ Berpeluh mokcik drive tengah-tengah bandar yang padat penduduk ni.. Kena cilok sana, cilok sini.. Haihhhh.. mana tak ganasnya mokcik ni bawak kereta.. Terpaksa okeh.. tak rela tau tapi terpaksa sebab keadaan mendesak.. Kekekeke.. terbaik kan alasan mokcik yang sorang ni.. Co-pilot geleng kepala aje.. hewhewhew..

Alhamdulillah.. sampai di Restoran Asam Pedas Seksyen 7, Bandar Baru Bangi pun cun cun je nak berbuka.. Walaupun begitu, kami bukanlah orang yang paling lambat sampai ye.. Ngeeeee~~~



Dah namanya Restoran Asam Pedas, tak sah kalau takde asam pedas, ye tak.. Asam pedasnya memang sedap! Walaupun Sue bukanlah peminat tegar asam pedas, tapi Sue makan jugak tau.. Mama Sue and father-in-law Sue pun rajin masak asam pedas kalau kami ada kat rumah mereka.. So memang dah biasa makan asam pedas.. Tapi ditegaskan sekali lagi ye, Sue bukan peminat tegar asam pedas.. Kenapa? Hurmmmmm.. susah juga ye nak jawab.. Tapi memang tak minat la.. Kalau setakat nak makan tu boleh la nak makan.. tapi kurang minat je.. -___-"


Bila sampai je kat restoran ni, cuma nampak air je.. Hahaha.. makanan tolak tepi dulu.. Kat sini, that day, memang tak sempat nak explore habis restoran tu.. Yelah..sampai pun dah nak masuk waktu Maghrib..nak berbuka dah.. Tak sempat la nak explore.. Lagipun hidangan memang telah tersedia dengan table yang siap di booked.. Dah penuh table dengan macam-macam hidangan. Memang tak pandang yang lain dah..



Nasi yang agak special.. Dibungkus dengan daun pisang.. Terpelihara texture nasi tersebut.. Wangi je.. Siap boleh tambah nasi lagi tau sebab sedap.. (ke sebab lapar? hahaha..)



Actually tak banyak jenis food yang sempat Sue tembak.. Ni mana yang ada depan mata je.. Table panjang, segan nak explore satu table.. muahahaha.. 
Nak tengok menu pun tak sempat.. -__-"

Ada telur itik masak lemak.. daging salai masak lemak.. Perghhhh.. Banyak jugak lauk-pauk yang dihidangkan.. Pandai tukang booking pilih lauk.. Not bad.. ^_^ Sedap & we all enjoy!

Al-kisahnya boleh berbuka di sini sebab Sue ikut join kawan-kawan En. Along berbuka.. 
Errrr..jangan ditanya kenapa Sue sorang je girl yang ada.. haha.. 
segan mokcik weh.. 
sob..sob..sob..

En. Along pun happy dapat jumpa kawan-kawan lama dia.. lama jugak tak gathering macam ni.. Dapat sembang-sembang...borak-borak.. Sebelum Sue kahwin lagi beberapa orang daripada kawan-kawan En. Along ni, Sue dah kenal.. especially ex-housemate En. Along dulu.. Hahaha.. confirm la kenal..

Komen Sue, makanan kat sini memang sedap!! *thumb's up*
Thanks a lot kepada yang belanja kami hari tu.. Moga-moga dimurahkan rezeki oleh Allah swt..amin.. ^.^

* Ini antara kawan-kawan En. Along yang hadir tempohari *

Ok lah.. Kalau ada sesiapa yang teringin nak makan kat sini, boleh la terus berkunjung Restoran Asam Pedas Seksyen 7, Bandar Baru Bangi ini. Dekat dengan area Sup Urat Keting.. Tapi jangan tersilap kedai sudah la.. Kat Seksyen 8, Bandar Baru Bangi pun kalau tak silap Sue ada juga Restoran Asam Pedas tapi tak tahu la samada dua-dua restoran asam pedas ni di bawah satu bumbung ke tak.. sama cawangan ke tak..

Jangan risau.. Di Restoran Asam Pedas Seksyen 7 ini, tempat solat juga disediakan..

* credit to Yan Ty *


RESTORAN ASAM PEDAS SEKSYEN 7, BANDAR BARU BANGI
Alamat : No. 58, Jalan 7/7A, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi


Wassalam..


p/s : tuan blog pun nak selfie jugak dalam jammed.. tensi tau sebab jammed.. muahahaha.. 
Tuan blog takde gambar dalam geng tu.. so letak selfie je la ye.. maap.. :D

Selamat malam cinta!

2 comments:

  1. first time tengok kedai makan bungkus nasi dalam daun pisang untuk makan dekat kedai. bagus gile.

    ReplyDelete
  2. woww..bungkus daun pisang memang wangi..tapi macam sikit jer nasi tu..kalau ecah pon mntak tambah lagi..hehe

    ReplyDelete