Stesen Minyak

Assalamualaikum. Cinta.

Pagi-pagi lagi dah ade orang spoil my mood..

Bukannya apa.. Pagi-pagi tadi singgah la satu stesen minyak ni.. Yela.. biasa la pagi-pagi nak isi minyak kan.. Owner stesen minyak ni Melayu.. Good.. Dah ada stesen minyak sendiri.. Ok la tu kan..

But.. yang jadi persoalannya, how dia buat bisnes? Yang bengang tu sebab kat mesin cashier tu takde duit tukar. Langsung takde!
Hoi! Nak meniaga ke tak nak meniaga ni?

Agak-agak la kalau ye pun tak nak tinggalkan duit dalam mesin tu..at least sediakan wang kecil dalam RM50 ke RM100 ke buat modal dalam tu. Dah la tokeh stesen minyak ni datang lambat. Harapkan pekerja dia je buka kedai awal-awal pagi.. Tokeh pulak datang lambat.. Haiyoooo...

Orang lain yang nak isi minyak ke beli air ke barang ke yang sikit-sikit tu, tak jadi nak beli tau.. Sebab langsung takde duit tukar.. Grrrr.. Sue pun terkena jugak. Tapi nasib baik la ade la orang yang naik motor isi minyak bagi duit RM5.. Dapat la balance isi minyak kereta Sue. Tapi menunggu lama jugak la.. Haihhhhh.. Ape la tokeh ni..

Kalau takut kena rompak pun sediakan la duit RM1, RM5 and syiling buat modal tukar.. Bukan banyak pun kalau kena rompak sekalipun.. Paling kuat rugi RM100++ je.. Haihhh.. ni kaut selagi ada..

Ape la nak jadi ni... maju dah maju dah.. tapi..entah.. Memang cara dia berbisnes macam tu kot... hurmmmm...

Wassalam...
posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. uikk ada jugak? tak pernah jumpa lagi stesen minyak macam ni...

    ReplyDelete