Pasar

Assalamualaikum. Cinta.

Setelah sekian lama tak ke pasar basah, awal pagi tadi Sue ajak Mama Sue ke pasar. Selalunya Sue beli barang basah macam sayur, ikan, ayam etc kat Tesco or Giant ke.. But today saje ajak Mama ke pasar.. Selalu kalau Mama ke pasar hari Sabtu or Ahad Sue tak ikut pun.. Jaga Hadirah kat rumah je.. Hehehe..

Hari ni Hadirah tinggal dengan papa dia.. Lagipun dia tidur lewat malam tadi, so for sure dia lambat bangun.





Alahai.. banyak pulak orang jual durian.. Bau durian tu sangat menggoda tau.. Nasib baik semalam dah merasa durian fresh dari kampung opah..



Settle beli ayam, ikan, sotong, udang, sayur-sayuran untuk stok seminggu.. Hahaha.. jauh kan beli barang.. Malam nanti after berbuka Sue akan gerak balik ke Setia Alam, angkut barang-barang yang dah beli pagi tadi.. hew..hew..hew..



After balik dari pasar, ambil bunga kantan, daun kari, and daun pisang.. Best kan kalau ada tanah dan boleh bercucuk tanam sendiri.. Berbudi pada tanah takde ruginya..







Wangi betul bunga kantan ni.. Teringat laksa dan asam pedas Mama.. Hahahahaha.. Dugaan betul.. Sabar ye Sue.. Jap lagi nak masak-masak..

Ok la.. got to go.. Nak tolong Mama Sue masak untuk berbuka..

Wassalam..

No comments:

Post a Comment