Internet Banking Bank Islam Berwajah Baru?

Assalamualaikum. Cinta.

Beberapa hari lepas, Sue try masuk internet banking Bank Islam untuk buat a few transaction tapi malangnya tak boleh. Error message asyik keluar je. Then memang langsung tak boleh masuk. Ok fine. Maybe Bank Islam tengah buat maintenance agaknya. Fikir positif.

The next day try lagi. Boleh masuk untuk key-in username and password tapi loading macam siput jugak la. Then terus stuck. Tak buka pun view yang sepatutnya. Ok. Fine. Maybe tak stabil lagi..

Isnin baru ni try lagi. Yeay! Boleh masuk. 
Tapi... 
cantiknya.. *tetiba*


Nampak tak? Nice view kan? Kali ni view dia more user friendly. bukan la nak kata yang before this tak user friendly tapi orang seperti Sue ni yang kekok sikit bila guna internet banking Bank Islam, selalu je tak jumpa apa yang Sue nak cari. 

Then bila nak buat transaction, kena request i-Access Code terlebih dahulu baru boleh isi detail untuk transaction. Agak leceh sebab Sue selalu terlupa nak request at the first place. Bila siap isi detail dah kena back balik untuk request i-Access Code tu.. =.=' Lepas tu isi semula detail transaction.. Leceh..


But dengan view baru ni, more user friendly. After isi detail terus boleh request i-Access Code and yang menariknya, security untuk i-Access Code tu kalau perasan ada 4 huruf yang pertama di depan sebelum code and kita boleh compare kan dengan i-Access Code yang akan dihantar ke handphone kita. Akan ada 4 huruf pertama yang sama seperti dalam web tersebut. So, not bad kan? ^.^ *thumbs up*

Nampak lebih kemas kan? Senang nak cari apa yang kita nak after this. Lebih tersusun dan teratur..


Wassalam..

1 comment:

  1. salam . nk tnya mcmne nk dptkn request i-Access Code tu ?

    ReplyDelete