[Vacation 2014] Cameron Highlands - Copthorne Hotel

Assalamualaikum. Cinta.

Kali ini I nak bercerita tentang family holiday di Cameron Highlands tempohari.

Day 1 - Part 1

Kami bertolak dari KKB around tengahari jugak la. So agak-agak sampai sana petang macam tu ok la kan.

Kami menginap di Copthorne Hotel yang mana kalau dalam waze memang tak jumpa nama tu. So kena search by nama lama dia, iaitu Equatorial Hotel Cameron Highlands. Trip kali ni my Abah je yang tak join.

I pilih satu apartment yang ada 2 bilik. Lebih selesa bila ramai-ramai kan. Kalau lain-lain bilik like hotel biasa, payah sikit sebab ada Hadirah. Kang kejap nak bilik Mummy, kejap nak bilik Oni..


Copthorne  Hotel Cameron Highlands

Copthorne Hotel Cameron Highlands ini terletak di Brincang dan berdekatan dengan Kea Farm. Hotelnya terletak di atas bukit, manakala apartment milik hotel tersebut terletak di lereng-lereng bukit. Dari jauh telah kelihatan hotel tersebut di atas bukit apabila menghampiri Brinchang.

Suasana dalam apartment kami :-









View dari beranda apartment :-


Ber"selfie" sekitar apartment :-








To be continued..


Wassalam..

1 comment:

  1. Nice apartment!. Thanks for review. Nanti boleh consider duduk sini kalau ke sana...

    ReplyDelete