Hari Yang Sibuk (Part 2)

Assalamualaikum. Cinta.

Sorry uollsss.. Baru nak sambung ceritera kelmarin..

Lupa pulak I nak story dalam entry hari tu yang after maghrib that day, I ke DEMC Shah Alam.. Melawat orang sakit.. Dia salah seorang group Tun Mutahir (group time join SL1M 1st batch - 2011).


* selfie guna phone Fad but monopod I >.< *





Ain Hassan ni baru lepas operate kat kaki dia.. Belah kiri.. Sebabnya baru dapat detect yang ada ligamen yang dah putus.. Dah lama sebenarnya kejadian tu berlaku.. Katanya masa zaman belajar dulu, main futsal and ingat just terseliuh biasa. Jumpa doktor klinik biasa je. Rupa-rupanya setelah bertahun-tahun baru tahu ada ligamen yang putus dan dah tak nampak dalam MRI. Itupun setelah sakitnya lain macam je. Selama ni katanya dia makan pain killer kalau sakit kaki..

Alhamdulillah dah selamat operate and one more thing doktor juga buangkan tulang yang terlebih kat kaki yang sama. First doctor's opinion bagitau maybe effect daripada ligamen yang putus tu but don't know sejauh mana kebenarannya..





Sempat lagi weollss ber'selfie' sakan.. Kebetulan I bawak monopod.. Kononnya nak selfie senang la kan kat mana-mana but hakikatnya kalau takde geng nak selfie tersimpan sajo dalam beg.. -.-'

Then after melawat Ain Hassan, I balik Setia Alam sebab rupa-rupanya En. Along tertinggal wallet.. Haiyoooo.. drive takde lesen. Mujur tak kena tahan.. Tu pun En. Along suruh I yang drive but I taknak. Malam-malam kot.. Dah la rabun.. -__-"

Dah ambik wallet, singgah kat mamak pulak. Nak gi tempat futsal macam awal lagi. Tu yang En. Along tibai roti sekeping buat I terliur.. Telan air liur ngan teh O je la.. Sanggup tu tahan lapar.. -__-

Then dah 10.30 camtu baru gerak gi tempat futsal.. Dekat je.. area Bukit Raja..

Dup dap dup dap jugak la.. Haiyoooo.. segan wooo.. Punya la ramainya kaum adam. Nasib baik main futsal ngan geng kerja biras I.. Ada la jugak girl..

Diorang habis kerja baru boleh main. That's why dalam 11.15 camtu baru start.. Tunggu diorang la ni.. Tu yang tak main awal..


* kaki pun gedik nak selfie jugak *

Banyak gelak je. Letih sebab gelak je lebih.. Ada yang pandai main and ada yang macam dah lama tak main especially I la.. I tak la main beria sangat kannn.. En. Along dah pesan jangan main beria sangat sebab I baru nak start balik kan.. Kang tak pasal-pasal injured ke ape ke.. sakit badan teruk pulak nanti..

Habis main futsal tu dah tengah malam. Sempat lepak sembang-sembang ngan adik ipar I and my biras.. Boleh la plan main lagi ni nanti.. But diaorang tak nak main badminton la pulak.. kuikuikui..

Balik rumah rasa nak pengsan.. Baru tahu.. Kahkahkah.. padan muka I.. dah gemukss..
sob..sob..sob.. T_T

Ok..ok.. nak try aktif bersukan balik la ni.. Sabar eh.. nak kuruskan badan balik la ni.. Kalau tak, tak larat nak kejar Hadirah.. hahahaha.. ^.^
Wish me luck! Till then babai..


Wassalam..
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment