Aktiviti Merosakkan Diet 1

Assalamualaikum. Cinta.

Semalam I tak drive ke office. Sebabnya terbangun lambat. Jam dah kunci pukul 5 as usual but maybe terlampau mengantuk sampai tak dengar jam tu melalak kejutkan tuannya.. haihhh.. -__-"

Gara-gara penangan futsal that night la.. lewat tidur.. Dah dekat jam 2 pagi baru terlena.. Ate acaner.. =.='

Terjaga bila jam En. Along menjerit pulak 6.30 pagi.. Paksa la En. Along hantar gi komuter Shah Alam walaupun sebenarnya kan boleh je I drive gi kerja. Takde la lambat mana pun. Boleh je sampai around 8.30 camtu kan.. But semalam terasa nak ada driver tolong hantar gi kerja.. Mengantuk tahap gaban punya pasal.. Sampai pergi and balik kerja naik komuter tu boleh tidur pulak tu.. Nasib baik tak terlepas stesen..

Dah alang-alang lambat biar lambat terus. Bosan la hari-hari sampai office 6.30 pagi. Sesekali datang la lewat pulak.. Sungguh keji kannn.. -___-

Pagi semalam sempat la breakfast dengan En. Along.. dah lama tak breakfast sama except hujung minggu.. So, misi mencari rendang pun bermula setelah terliur tengok whatsapp kat group KBBA Klang Valley.. Hamboi.. bab makan tak agak agak kan.. Mana tak bertambah gemukss.. Rugi je la terkial-kial futsal malam tu.. ^.^



Ni makan kat Seksyen 4 ni.. Ok la jugak. Pagi-pagi dah makan nasi dengan rendang daging mana tak rosak diet iolss ni tau.. T_T
(lambat dah ni time ni..dah jam 8 pagi.. but makan dulu yang penting.. kahkahkah..)

Then lunch pulak kat food court menara ni je.. Tapi memang tak agak agak lagi sekali.. Tak makan nasi pun tapi....



Roti arab! Hambek ko! Kuang..kuang..kuang.. Elok elok turun sekilo ni naik lagi 2 kilo.. (erk..macam En. Along je.. turun sekilo naik 2 kilo.. kikikiki..)

Balik kerja awal la jugak.. Tapi tak best. Tetap lambat sampai rumah. Hari ni I insists nak drive sendiri. Rasa macam bazir masa je naik ktm. Memang la jimat duit minyak, tol bagai tapi tang penat, tenaga and masa rasa tak terbaloi je.. Entah..

Petang semalam En. Along ajak gi Jusco. Nak beli tali pinggang katanya. So singgah la Aeon Bukit Raja.. dah situ je Jusco palibg dekat dengan rumah..



Time nak beli tali pinggang tu ade diskaun sale like 50%, 70% camtu.. Banyak jugak barang ada diskaun. But bila dah pilih pilih sekali kan budak jaga part belt tu bagitau, diskaun untuk member kad je.. En. Along pun dah pelik..

Eh? Member day ke?
Tak la.. tapi diskaun untuk yang ada member kad..
Oh.. ade je kad tapi dah expired lama dah..

So En. Along letak balik.. I terus ajak En. Along cari kaunter customer service. Naik atas then terus gi kat kaunter tu.. I terus cakap kat En. Along, renew je la.. 12 hengget je pun.. Better bayar RM12 daripada beli belt tu dengan harga asal yang RM200 tu.. At least dapat diskaun 70% (la sangat).. Mahal bebeno haihh..

Settle renew kad terus turun balik. En. Along gi ambik belt yang dah I pilih tadi. I pulak melilau tengok accessories.. Ada rantai labuh-labuh la kat situ.. macam best je..macam menarik je.. Colourful tu.. mana tak berkenan.. Rembat 4 colour terus.. Muahahaha.. manja-manja ngan En. Along nak dia bayo kan.. Ngeeeee.. ^_^

Then settle shopping yang tak berapa nak shopping tu, cari makan pulak.. Lapar la tu eh?

Siap tawaf satu mall ye okeh.. gigil kepala lutut iolss tau.. Yela.. kan baru je lepas first time main futsal after almost 5 tahun tak main..

Then tengok ada tempat baru. Macam baru la padahal dah bertahun tak datang sini.. Food Avenue ni berdepan dengan wayang. Dulu time iolss selalu datang sini tengok wayang, tempat ni tak bukak lagi. Under renovation.. So I tak tahu la bila dia open. Kan I dah lama tak datang sini..





Tengok.. makan lagi.. Haishhhhh.. rosak..rosak...
rosak budak ni..
eh?

Tapi tak makan nasi ye sebab pagi tadi dah makan nasi.. (Macam la boleh turun mendadak kan..)

Bila dah balik rumah, siap mandi bagai hanya nampak katil, tilam, bantal je.. Memang golek golek lepas tu tak sedar ape dah.. nasib baik pagi ni boleh bangun 5.00 pagi.. Kalau tak lambat lagi la iolss..

So boleh la balik dengan aman hari ni tanpa fikir nak berebut nak masuk tren.. rebut nak duduk.... boleh la gi kedai nak tapau makan petang sat gi.. Makan?

Erk!!

Babai.

Wassalam..
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment