[Vacation 2014] Bukit Tinggi - Day 1 (Part 3)

Assalamualaikum. Cinta.

Okeh.. baru ada feel nak sambung ceritera vacation hari tu..

Day 1 - Part 1
Day 1 - Part 2

After ke Japanese Village, kami terus ke Colmar Tropicale - Berjaya Hills.. Nasib baik booked awal.. Kalau tak penuh la.. Cuti raya Cina lagi kan..

Yang kurang best sikit tu, dapat bangunan yang betul-betul berdepan dengan Kids Riding. Mana tak la Hadirah dok seret tangan Mummy dia ni haaa.. Tak sempat naik bilik hantar barang, dia dah dok seret seret tangan Mummy nak gi masuk dalam tempat main tu.. -__-"

But we all pujuk dia elok-elok. Hantar barang naik bilik dulu then baru la turun nak main-main. Actually perut we all dah lapar dah time ni. Tu yang nak hantar barang cepat-cepat.

Sampai atas, tempat first si Hadirah tuju, bilik air.. Oooo..tau pun nak mandi.. Syok la dia tengok bathtub tu.. Tak sabar-sabar nak mandi.


Our small room.. Dapat bilik paling hujung..





 * silap pilih katil kot ni... Hahaha.. *


After Hadirah siap mandi, kami turun balik. Nak cari tempat makan. But...kena la tunaikan janji.. Bagi la Hadirah main dulu riding tu semua.. T__T Mahal okeh.. Huhuhu..

Then bila time nak keluar dari tempat tu dia meronta-ronta tak nak keluar. Nak main lagi. Ai pun apalagi, gunakan kuasa veto Mummy la.. Bhahaahahaha.. Berjaya!

 * sementara tunggu makanan sampai.. dok bergurau senda.. *


Lapar sangat, hentam la apa yang ada. But tak berapa banyak choices. So, tengok ramai je kat restoran ni, terjah la. Boleh la.. sebab lapar..


Si Hadirah ni sibuk la dia nak popcorn. Sebabnya tengok gerai popcorn tu macam menarik je kannn.. Tu yang dia nak sangat tu.. 5 hengget tau.. -__-




Malam tu ingat nak la jalan-jalan ambil angin malam kan.. Nak jugak merasa and tengok suasana malam kat situ. Dalam gambar yang berlambak kat google tu cantik je.. Tapinya...tak dapat. Sebab Hadirah dah tidur awal. Dia muntah sikit malam tu. Kebetulan dia memang tengah batuk plus keletihan. So, dia tidur awal. Lastly dok dalam bilik je..




Ini je yang ai dapat ambik dari view bilik ai.. Memandangkan bilik we all memang tang hujung, so nampak sipi-sipi aje..


To be continue...


Wassalam..

4 comments:

  1. Mesti sejuk dan nyaman suasana malam di Bukit Tinggi tu... Dah lama xpergi, tapi rasanya cukuplah sekali... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah la BM.. tapi tak sempat merasa... next time maybe..

      Delete
  2. Salam.. Wah bestnya gi tmpat sejuk2.. Mahal tak bilik tu? Booking.guna apa ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam pijut..
      bilik tu RM200++
      booking ikut agoda je..

      Delete