Sakit Dan Hujung Minggu

Assalamualaikum. Cinta.

Hari Ahad macam ni ai tak ke mana-mana pun.. Sudahnya terbaring atas katil. Itu je yang mampu. Badan dah tak larat nak jalan..tapi kalau setakat nak jalan-jalan dalam alam maya ni masih gigih lagi la sebab atas katil kannn.. ^.^

Cerita semalam, hanya ke kenduri kahwin anak kawan Abah.. Yang jemputan dekat-dekat je yang boleh gi.. Maaf la wahai kawan-kawan dan kenalan kami yang mana dah jemput kami datang walimah kalian tu, kami tak dapat penuhi kali ini.. So sorry.. -__-

 * selfie always di mana-mana - dalam kereta ni..otw.. *

* muka garang je Hadirah ni.. marah Auntie dia la tu *

Al kisahnya la, malam tadi Hadirah muntah masa dia tengah tidur.. Tak sempat nak buat apa-apa.. Dia tersedak susu. Memang habis la kena selimut, bantal bucuk dia, tilam, cadar... Tu pun dia tidur dengan Mama.. Tak nak tidur dengan Mummy dia ni haaa.. Kebetulan masa dia dah muntah tu ai and En. Along tak tidur lagi.. So tolong la tukarkan baju dia semua.. Memang kesian tengok dia.. Lembik badan dia.. T__T

Kesian sayang Mummy ni.. Pagi tadi pun dia bangun lambat.. Letih dan mengantuk la tu..

Orang kata kalau baby tersedak susu memang bahaya.. Banyak dah kes baby meninggal disebabkan tersedak susu.. Sebab tu Mama ai always pesan jangan biarkan botol susu Hadirah dalam mulut kalau dia dah lena.. Takut tersedak. Jadi macam malam tadi la. Mama kata Mama memang nak cabut dah botol dia tu, tapi bila dia rasa botol dia nak kena cabut je cepat-cepat dia hisap puting tu balik.. Tu yang terbiar tu. Mama pulak terlelap.. Tiba-tiba Hadirah tersedak and muntah..

Masa Hadirah dari baby lagi Mama memang tak bagi ai breastfeed Hadirah sambil baring.. Takut ai terlelap and tak sedar, Hadirah tersedak ke, lemas ke, ape ke.. Mama akan suruh ai bangun dan duduk untuk breastfeed Hadirah.. Tak boleh baring.. Itu yang Mama ajar.. Hopefully after this ai akan tetap amalkan..

Then after Mama, Abah, Hadirah dah tidur balik ada la dalam jam 1 pagi camtu, ai pun masuk tidur la.. Then ai pulak yang bangun seawal jam 4 pagi.. Cherry berry pulak.. Salah makan ape entah la.. Sampai Subuh ye dok berulang-alik ke toilet.. After Subuh baru lega sikit, sambung tidur..

After that, start balik perut bergelora.. sakitnya.. Hadoi.. Mau nanges pun ade.. T__T

Sampai sekarang ni tak baik lagi. Tadi dalam perjalanan balik ke Setia Alam pun ai tahan je sakit perut ni and tidur sekejap dalam kereta.. Hari ni balik ke Setia Alam awal sebab En. Along ada kelas. So, ai mintak dia hantar ai balik rumah dulu sebab ai takut tak boleh nak tunggu dia selama 2 jam nanti kat kelas dia.. Tu yang gerak awal.. Lepas lunch tadi terus siap-siap balik sini.. Selalunya ai tunggu dia habis kelas sebab kelas dia 2 jam je.. So, after kelas, boleh la gi mana-mana kannnn..

Hari ni tak dapat la.. Perut bergelora lagi ni..  Ni pun update sambil terbaring je ni.. Ubat just makan yang Mama belikan kat kedai ginseng tadi je. Kalau tak baik jugak nanti, ai gi klinik.. Rasanya food poising.. Maybe dari kenduri semalam.. Ai terkena tang yang tak elok kot.. Mama la yang kata.. Maybe.. Orang lain tak pulak sakit perut.. Ai je yang cherry berry ni.. T__T

Tu yang hari ni ai tak berapa nak ada mood nak ber'online' dengan kawan-kawan lain ni.. So guys, sorry eh.. Mummy Sue tenggelam sikit hari ni dalam group.. But ai still baca uolls punya story tu.. Don't worry ye.. Still catch-up korang punya ceritera tu ye.. Hiks!

Doakan ai cepat sembuh.. Tak larat ni.. Rasa nak merangkak je pegi toilet.. 


***ai wish toilet sebelah katil.. T__T


Wassalam..

No comments:

Post a Comment