Happy Birthday Fariz!

Assalamualaikum. Cinta.

Hari tu sempena menyambut kepulangan En. Along dan En. Fariz after a few days kat Kamunting, ai and my biras, Cik Nurul plan nak belanja En. Fariz makan.. Time tu sehari sebelum birthday dia.. So on that day, half day until midnight ai and Cik Nurul reserved untuk En. Fariz.. En. Along pun ikut sekali la kan..

We all lunch kat Kulcats Barrio.. Idea Cik Nurul ni.. 

Ni our menu.. seriuosly sedap.. especially mashed potato dia.. memang sedap.. 

 * mine - banana bellafonte *


 * mashed potato yang sedap *


 * mine - seafood marinara *

* our desert - chocolate pudding - ganti pavlova.. share 4 orang *

Actually datang sini nak rasa dia punya pavlova tapi tak kesampaian.. Orang kata pavlova dia sedap.. Tu yang nak try tu.. Time kami nak order takde.. But time nak bayar tu, orang cashier tanya how's the food.. Kami cakap sedap and actually nak rasa pavlova but tak ada.. Suddenly pavlova tu ada pulak.. baru je ada.. Hahahahaha.. Dah kenyang la pulak.. Next time la rasa dia punya pavlova..

Lunch ni pun dah petang actually.. Dah jam 3.30 kot time tu.. Rupanya tempat ni Nabila Huda punya.. Tak lama time kami tengah makan tu, Nabila Huda pun sampai.. Baru je sebut-sebut nama dia, dah muncul.. *tengok sambil lalu aje.. seksi seksa kot.. hadoi.. rosak mata en husband kami.. hahaha.. *

Masa kami sampai tu ada orang tengah buat shooting.. But tak tahu untuk rancangan apa.. Yang berlakon tu kami tak kenal pun.. Tak familiar.. *abaikan*

* tengah tunggu husband kami ambik kereta *

Masa nak balik, hujan pulak.. Paksa husband kitaorang ambik kereta.. Parking dah la jauh.. Kang basah la kitaorang ni.. Dorang takpela.. Boleh tak gitu? ^.^

Then kami ke AEON Bukit Tinggi pulak.. Jalan-jalan kat sana..

Then buat surprise.. booked karaoke room.. Hahahaha..

Macam tak berapa nak menjadi surprise tu.. Mula-mula pakat dengan En. Along, ajak la En. Fariz jaan-jalan mana-mana.. Kami berdua nak ke toilet.. Padahal pi cari Greenbox.. Lepas tu siap call En. Fariz, mintak no. IC.. Hahahaha.. Hampeh je rasa.. Kena pulak mintak no. IC sebab Cik Nurul tak hafal.. Kat Greenbox if birthday boy/girl boleh masuk free.. Student ada less.. So En. Along kan student, dapat la less sikit.. Seronoknya dorang berdua.. Kami berdua ni haa yang kena charge full.. Actually En. Fariz dah boleh agak dah rupanya... Kikikikikikiki..

* tengah tunggu husband kami sampai.. kononnya nak tipu dorang nak tengok wayang.. dah beli tiket Vampire Academy.. so tunggu depan TGV *

Dinner pun kat situ je sebab memang ada buffet.. Tapi tak makan sangat sebab takde la banyak yang menarik.. Ai just ambik fruits, salads, and desert.. Desert pun ok la... Cakes, ice-cream.. My favorite tu..

Kat sini normal hour boleh duduk sampai 1.00 am.. Nyanyi la ko sampai lebam.. Bayar sama je.. Takde kira jam.. But kami takdela nak dok situ sampai 1.00 pagi kot.. Tapi 11.00 pm gak la baru balik.. So sempat la tepat 12.00 am tu nyanyi lagu birthday untuk En. Fariz dalam kereta..

Happy birthday Fariz.. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki & bahagia disamping family tercinta.. Yeay! Fariz dah tua setahun... *tak sedar sebaya*

Cik Nurul, next time kena plan betul-betul ni.. Nanti En. Fariz boleh hidu plan kita lagi.. Hahahaha..


Wassalam...

No comments:

Post a Comment