Emergency Leave

Assalamualaikum. Cinta.

Hari ni dah hari ketiga ai kat kampung parents-in-law. Alkisahnya, Jumaat hari tu, En. Along call. Pagi lagi time tu. Katanya nak balik kampung. Abah En. Along sakit. Suspect demam denggi.

Laju-laju siapkan kerja and balik. Kali ni balik sekali dengan adik En. Along, En. Fariz and his wife, my friend, Cik Nurul.

So tak la bosan sangat kan.. Hadirah we all ambil kat Kuala Kangsar. Kebetulan Adik and Mama balik kampung. So, terus ambil Hadirah kat sana je la.. Takde la nak singgah KKB.

Semalam, MIL pulak demam panas. Terus ke hospital. Kena ambil darah. FIL pulak dah beransur sihat. Kami bagi makan sup ketam. Orang kata ketam boleh kurangkan demam denggi. So, adik ipar cari ketam sebelum balik kampung hari tu.

Hari ni FIL dan MIL still kena pergi hospital. Everyday until dah sihat betul-betul. Kena ambil darah, check suhu bagai. Takut melarat. Suhu MIL pun sekejap turun sikit, sekejap naik. Paling tinggi suhu MIL almost cecah 40 darjah. Tinggi tu.. That's why terus ke hospital malam semalam.

* hasil gabungan menantu-menantu En. Mokhtar & Pn. Min semalam *

Hari ni also kami sepatutnya nak balik. But now, belum tahu lagi perancangannya macam mana. Balik semua atau ada yang tinggal. Ai and my biras, Cik Nurul tak cuti. So confirm kami akan balik hari ni. Ai akan bawa balik Hadirah. Takkan nak tinggalkan dia kat sini. Susah pulak, takde orang jaga nanti. If En. Along and En. Fariz nak tinggal, we all ok aje.. (Bujang la sekejap kami ni haa... Horey! Hahahahahaha..) 

Ok la.. Nak siap-siap nak balik ni.. Will update soon.. (Tu pun kalau terbukak blog lagi)

Wassalam..

2 comments:

  1. gmbar mnggambarkn cerita anda dan meggi kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh @Eddy Ahmad ni.. tak habis dgn meggi dia tu kan.. teringin sgt dah ke? nak meggi petai ke meggi jering? :p hahahahaha..

      Delete