7:05:00 PM

Terapi Stress

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

My terapi stress...
Tadaaaa...




Tapi ni tadi la..

Rite now terapi jugak.. But dengan En. Along..
Cari baju En. Along pulak la kan..




Nampak tak betapa ai suka kalau terapi stress camni hari-hari.. Haha..
Bank pun boleh bankrup wooo..

Ok la.. Nak sambung terapi ni uollsss..


Wassalam..

posted from Bloggeroid

1:45:00 PM

Alhamdulillah.. Rezeki Hari Ini

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

Alhamdulillah..
Ada majlis perjumpaan staff dan taklimat arah tuju 2014 today by management..

Yang penting ada makan-makan.. Haha..




Haa..tapi takde la gambar ai.. Haha.. Temok suda..




Ni my officemate, nabihan..
Jangan marah eh yan.. Tayang gambar awak.. Haha..


Wassalam..

posted from Bloggeroid

9:40:00 AM

Wordless Wednesday #9

by , in
Assalamualaikum. Cinta.





Wassalam..

posted from Bloggeroid

9:00:00 PM

Firsy!

by , in
Assalamualaikum. Cinta.




Okeh.. Adik ai yang sorang ni suka sangat kalau ai salah eja ye.. Ngata tak hengat..

Dik oi.. Akak kau ni tengah driving.. Mane la nak tgk sebijik sebijik.. Dah tu main taram je la words apa pun janji dah dekat dengan maksudnya.. Dont gelak gelak okeh..


Wassalam..

posted from Bloggeroid

12:27:00 PM

Syukur

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

Senyum dalam kesedihan adalah satu ketabahan..
Menangis dalam kepayahan adalah suatu kesabaran..
Gembira dalam keredhaan adalah suatu ketenangan..
Mensyukuri pemberian ALLAH adalah suatu nikmat kebahagian..



Alhamdulillah...
11:59:00 AM

Dah Sampai

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

Ceh! Dah masuk tengahari dah pun baru nak update...

Nak buat macam mana.. Kerja banyak pulak menanti untuk di update..




Masuk office seawal 6.30 pagi, tengok tengok ada barang atas meja. Errr..sapa punya ni? Boleh pulak lupa ai ada beli barang.. Ingat orang lain punya.. Kot la kan salah meja ke ape ke kan..

Alih alih tengok nama, ai punya.. Sengal~~~ Boleh pulak lupa.. Haha..

Tadaaaa...



Ai baca blog Abg Abil ni.. Sedih sangat kisah dia.. Dalam masa yang sama banyak mesej yang boleh dijadikan pengajaran dalam menempuh alam rumahtangga ni.. That's why ai beli buku ni.. Boleh gak tambah my collection..


Wassalam..

posted from Bloggeroid

8:36:00 PM

Tak Sihat

by , in

Assalamualaikum. Cinta.

Malam tadi dah ke klinik.. Ambil ubat je sebab nak jumpa doctor tapi doctor dah nak break.. Katanya dari petang tadi tak rehat.. Oh! ramai jugak orang..

Nak buat camne kan.. Dah sakit..
Ni pun sekarang ni selsema datang balik.. Pagi tadi dah ok..

Oh ya! My ootd (bahasa orang sekarang ni la..) for today, long shawls from sincerelybyus boutique, top from padini, skirt from teenstations and boleh dapatkan kat sincerelybyus boutique..

Boleh follow dorang punya instagram..
Errrr..nanti ai update link dia ye.. Boleh je search.. Sure jumpa..

Wassalam..


Posted via Blogaway
12:45:00 PM

Hate??

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

Terkejut... Hadirah dah pandai cakap "hate".. Ohmaiii.. Mana belajar ni..?




Pengsan.. Pasni sure nak cakap "hate mummy" pulak.. Adoiyai..


Wassalam..
posted from Bloggeroid
3:37:00 PM

Alhamdulilah..

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

Alhamdulillah...
Syukur atas rezeki yang Engkau kurniakan kepada kami ini..
Syukur juga atas segala yang Engkau telah berikan kepada kami hingga saat ini..



Wassalam..
12:38:00 PM

[Diari Yang Tertinggal] 11 Januari 2014

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

Nak update pasal a few days Hadirah tinggal dengan kami.. Giler lama kan nak update..
Sorry guys.. Tatap la segalanya.. ^_^

11 Januari 2014

Fisrtly, tahniah buat Annuar Faiz atau lebih mesra dipanggil Anoy di kalangan kami.. Anoy ni one of my group Tun Mutahir masa training Skim Latihan 1 Malaysia - TM GEOP dulu tu.. Until now kami semua still contact each other.. Tak terputus hubungan lagi.. Any update share together.. So mana-mana wedding invitation group kami ni atau group lain yang sekali masa training dulu, if berkesempatan ai akan join jugak..


Wedding ni kat Petaling Jaya so lebih mudah nak attend.. So ai pick up Hadirah.. Alang-alang tu sebab Selasa tu cuti Maulidur Rasul, so we all decide ambik je la Hadirah duduk ngan kami untuk beberapa hari.. Rabu tu nanti my Mama datang pick up dia..


After attend wedding Anoy ni, bawak la Hadirah balik rumah..

Petang tu keluar la sekejap before hujan.. Bawak pi padang Setia City Park..




Seronok sangat Hadirah ni dapat macam-macam.. Main giant bubbles lagi.. But giant bubbles ni hanya ada bila weekends and public holiday je..


Love this moment..

For dinner try bawak pi makan japanese style kat Ichiban Boshi.. Aiskrim je yang dia boleh telan.. Bagi rasa semua makanan dia kata "tak shedap".. Haishhhhh... -__-



Lepak-lepak tepi park sekejap.. Hadirah nak tengok air pancut kaler kaler katanya..



Wassalam..

To be continue..
8:31:00 AM

Jana Income RM300 Sehari Tanpa Modal

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

Ai pun baru dapat tahu pasal ni dari blog Pak Joe.. So saja la try kan.. Sekadar suka-suka..

Just to share, program ni dari US yang boleh buat income sampingan.. Registration free..
Setakat ni tiada tipu muslihat (If korang rasa program ni menipu, korang tak rugi apa-apa pun sebab korang bukannya keluar modal pun kan..?)
Tak perlu cari orang..tak perlu beli or jual barang.

Syarat kelayakan: Korang ada fb @ wechat @ whatsapp dan tahu guna komputer la sikit-sikit. Means, apa-apa je termasuk twitter dan laman sosial yang lain.
Korang hanya perlu open link di bawah dan register sebagai member. Lepas register korang terus dpt 25usd x 3.4 = rm85.00... Then, korang akan dapat link korang sendiri.

Apa lagi anda copy link anda sendiri dan copy ayat-ayat ai ni dan paste dekat fb, twitter dan sebagainya. Setiap orang yang buka link korang, korang akan terima ganjaran sebanyak 10usd x 3.4 = rm34.00.. So, mudahkan?

Duit korang boleh pilih, samada duit masuk ke acc bank atau cek akan dipos ke alamat rumah korang..
Register percuma sila isi kat sini http://stayreward.com/index.php?share=56592



Sharing is caring... ^_^

Wassalam..
7:56:00 AM

CIMB Temporarily Unavailable Due To Facilitate A System Upgrade

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

Just to share even rasanya ramai yang dah tahu..

Ai je yang baru tahu ni.. Tu pun after masuk CIMBClicks baru kejap tadi.. -_-"

Oh ya! Ai baru ada account CIMB ni.. Tu pun gara-gara nak mudahkan bayar ansuran rumah..
Oppppssss.. dah ter"reveal" pulak.. Haha..
Pasal rumah nanti kita cerita panjang-panjang ye... ^_^

Plan you'll punya transaction plan okeh!


Wassalam...
7:26:00 AM

Saya Nak RM300 Angpow Daripada Nile.com.my

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

Blogwalking pagi-pagi macam ni tiba-tiba ternampak post kat Blog Lyssa terus terbukak hati nak nak tulis entry.. Semata-mata nak join giveaway daripada nile.com.my ni..

Caranya mudah je.. But dah nak tutup dah hari ni.. hahaha.. So kena cepat-cepat..

Hadiah -hadiah yang ditawarkan :-

2 lucky winner akan dapat RM 300 setiap seorang
4 lucky winner akan dapat RM 100 setiap seorang


--> For me, sekiranya rezeki menyebelahi dan dapat RM300 tu, for sure ai nak dinner with my love.. Then shooping lagi kat nile.com.my ni.. Boleh la tambah-tambah koleksi.. *winkwink*

Tamat pada : 21/01/2014 pada pukul 12 pm 

Pemilihan berdasarkan undian melalui Random.Org

If korang sempat, jom join..

1. Tajuk : Saya Nak RM300 Angpow Daripada Nile.com.my
2. Letak banner kat bawah ni dalam entry korang  dan linkkan dalam banner tu dengan 
       link yang ini : http://www.nile.com.my/page.php?cd=76


3. Lepas tu , nyatakan apa korang nak buat dengan duit angpow tu sekiranya korang terpilih..
4. Email to give_away@nile.com.my korang punya detail , bersama tajuk [Your Full Name]
     a. Blog Link :
     b. Full Name :
     c. H/p Number :

5. Boleh check keputusan cabutan bertuah di sini : http://www.nile.com.my/page.php?cd=87

Selamat join!

Wassalam...
12:29:00 PM

Wordless Wednesday #8

by , in
Assalamualaikum. Cinta.


Wassalam..
11:17:00 PM

Azam Lama Tiap-Tiap Tahun Hijrah & Masihi

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

One of azam lama every year, tak kiralah tahun Masihi ataupun tahun Hijrah..sama je sebenarnya..
nak update at least satu entri sehari..
Pffftttt..
tinggal habuk je..

tak tercapai dek akal..
azam hilang entah ke mana..

Phewwww~~~

Mengharapkan ada semangat baru nanti..


Nite peeps..

Wassalam..
11:13:00 PM

[Nota] Halaqah : 5 Fasa Masa

by , in
Assalamualaikum. Cinta.

Halaqah : 5 Fasa Masa
TV 9
3 Januari 2014
9.30 malam
Panel Jemputan : Ustaz Harryanto & Ahmad Tarmizi

5 Fasa Masa
1. Fasa kenabian

2. Fasa khalifah
- Fasa di antara zaman Saidina Abu Bakar r.a. hingga Saidina Ali
- Fasa di atas jalan Rasulullah SAW

3. Fasa pemerintahan yang menggigit
- Zaman pemerintahan Bani Ummaiyah hingga zaman Uthmaniah

4. Fasa pemerintahan diktator
- kekuatan, kekuasaan

5. Fasa khalifah

Fasa Pemerintahan Diktator
- pemerintahan tidak diasaskan oleh Islam (secularism)
- pemisahan mutlak di antara kehidupan dan agama

Mengapa Pemerintahan Diktator Boleh Berlaku?
1. Jauh ditinggalkan fasa kenabian - syariat nabi ditinggal jauh ke belakang
2. Jauh meninggalkan asas-asas syariat Allah SWT

Langkah-langkah Persiapan Untuk Menghadapi Zaman Pemerintahan Diktator
- Al-Quran sebagai petunjuk

Cabaran
- peperangan pemikiran, penguasaan minda
- ideologi yang datang adalah suatu yang ada pada hari ini dan diterima pemikiran zaman ini


***sekiranya ada kekurangan dalam nota, harap maafkan.. hanya ini yang sempat dicatatkan malam ni.. will update mana yang kurang later on..sekiranya masih ada "kerajinan" itu..

Wassalam..