Sabtu Yang Panjang [Part 1]

Assalamualaikum. Cinta.

#throwback

Date : 2 November 2013

Heavenly breakfast..

Around 11.00 am start bergerak ke Cheras.. Untuk wedding one of cousin En. Along, Jepun nama panggilannya.. Salah seorang anak Pak Ngah, adik Abah En. Along. My FIL tak dapat datang, so kami la wakilnya..


Siap sesat sesat bagai.. Sudahnya, tunggu abang kepada Jepun, Syukur pick up kami kat Tol Batu 9.. Terus berkumpul tak jauh dari dewan majlis.. Fuhhh..banyak jugak keretanya.. Entah berapa belas bijik neh..


Ni kira sesi menyusun kereta konvoi untuk follow kereta pengantin..


Then sesi menyusun bikers kental pulak.. Tak sangka rupanya, ayah si pengantin perempuan adalah one of the Teja Teja Bikers.. So memang ramai la konvoi, escort bagai kali ni.. First time join wedding like this..




Sampai pun kira ok la, ngam ngam lepas Zohor.. Plan memang macam tu la.. Maybe lewat sikit la.. Kitaorang yang sesat sebenarnya yang melambatkan agaknya.. Hahahaha.. ^__^





Dewan : Pusat Komuniti Bukit Cheras


Tahniah Jepun! Semoga berbahagia until Jannah.. ^__^


Memang penuh aktiviti semasa wedding ni.. Siap sambut birthday ayah pengantin perempuan lagi oleh team Teja Teja Bikers..

Yang uniknya, ada 2 bijik motor besar kat tepi pelamin.. ^__^




After setel makan-makan, kami pun beransur, meminta diri.. Kenduri sebelah lelaki if tak silap 2 minggu lagi kat Taiping.. Kami pun nak pi melawat Kak Mimie, cousin En. Along juga, sebelah my MIL pulak kat Ampang.. Dia dah selamat bersalinkan baby boy.. Harusss la pi melawat kan..

To be continued..

Wassalam..

4 comments: