[Outstation] Melaka to KL - Cari Baju Raya Yang Tak Jumpa!

Assalamualaikum. Cinta.

Baru berkesempatan untuk bercerita..sambil ditemani Hadirah kat sebelah yang kusyuk menonton Elmo's World kesayangan dia tu..

Rabu and Khamis lepas ke Melaka.. seperti biasa, outstation.. if saja-saja nak ke sana memang tak dapat la kan.. Itu pun bertolak agak lambat sebab macam-macam dugaan.. Sudahnya, berbuka dalam kereta.. Makan pulak lambat.. dah 9 lebih..


oh ya! Yana kan kat Melaka.. memang kena angkut dia sekali la.. Kalau taknak angkut dia pun, dia paksa jugak angkut dia.. Haha.. tapi takpe la.. adik seorang ni je yang ada.. So, layan kan je la..

Sampai tersesat-sesat jugak cari kedai makan.. Pastu decide nak makan kat Umbai.. tak pernah pun pergi sana.. So, ikut waze.. berapa kali navigate asyik salah tempat je.. Tu yang lambat sampai sana tu.. Sampai sana, kasi chance kat Adik untuk pilih lauk apa yang dia nak.. Actually Adik dah makan dah sebenarnya.. So, dia kata nak makan lauk.. nampak tak kat situ? harap badan je kecik tapi selera tak hengat!



After makan, sempat lagi buat photoshoot dah malam-malam buta ni.. Adik la ni.. Memang jadi #camcrazy la sekejap.. Lama tak buat kerja giler camni.. dengan baju kurung lagi.. al-maklum la, baru keluar office la aktakan.. terima je la.. -___-"


After makan, check in kat hotel pastu tukar baju, keluar lagi.. -__-" oppss..lupa Adik nak pau kakak dia ni.. mentang-mentang la baru je gaji kan.. Bankrap la kalau bawak dia..

Meriah jugak malam-malam kat Melaka ni.. Memang banyak benda yang jual.. niat hati memang nak cari baju raya tapi dapat penat je.. Bajunya satu pun tak dapat.. lain yang dicari lain yang dibeli.. T__T



Esoknya, after meeting bawak Adik pergi beli barang.. katanya nak beli sikit je and dia ajak pi Tesco.. but at last banyak pulak beli.. Me? hurmmm.. beli la terus barang-barang rumah sikit and barang Hadirah.. dah alang-alang kan..

Huh! sempat lagi si Adik pau kakak dia lagi.. sambil menyelam minum air.. -__-"

After that, me balik KL.. and dengan tak disangka-sangka me ke Jalan TAR.. cari baju raya punya pasal.. sanggup tu.. Tapi sorry! tak drive ye ke sana.. paham paham je la jalan KL macam mana kan.. naik LRT je yang mampu.. Kali ni En. Along sudi temankan me ke sana.. tapi still tak jumpa.. T__T sedih.. ada yang berkenan tapi macam tak kena pulak.. Baru perasan, after 15 Ramadhan baju-baju jadi mahal.. If beli sebelum puasa still boleh dapat kurang and murah lagi.. Rugi pulak tak beli awal.. menyesal pulak rasanya.. Adik and Mama sempat la beli awal.. Me pergi kedai yang sama and tanya berapa harga baju yang sama dengan Mama and Adik beli hari tu, huh! sakit hati! naik harga! tipu betul la.. Buat orang down je.. terus tak jadi beli.. tunggu ada mood baru nak pi cari baju raya tu..

Balik dengan keadaan tak puas hati, lapar, kecewa.. haha.. bengang punya pasal terus tak beli apa-apa.. dapat penat je.. dari Melaka ke KL.. camtu la..

itu la cerita oustation baru-baru ni.. Hurmmm..next week ke Johor pulak.. -___- Tunggu entri Johor pulak la ye..

Wassalam..

No comments:

Post a Comment